• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 24 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 24 °C
  • İzmir 22 °C

Vakıf hastaneleri fark ücreti alamayacak

Vakıf hastaneleri fark ücreti alamayacak
Vakıf üniversitesi hastaneleri, yeni düzenleme ile hastalardan fark ücreti alamayacak. Özel hastaneler hastadan yüzde 20 fark alırken, vakıf hastanelerinin bu gelirden mahrum edilmesi tepkiyle karşılandı. Fatih, Yeditepe, Ufuk, Maltepe, Bilgi ve Başkent h

Vakıf üniversitesi hastaneleri, yeni düzenleme ile hastalardan fark ücreti alamayacak. Özel hastaneler hastadan yüzde 20 fark alırken, vakıf hastanelerinin bu gelirden mahrum edilmesi tepkiyle karşılandı. Fatih, Yeditepe, Ufuk, Maltepe, Bilgi ve Başkent hastaneleri yetkilileri, düzenlemenin değişmesini istiyor.

Sosyal Güvenlik Reformu'na, vakıf üniversitesi hastanelerini zorda bırakacak bir düzenleme konuldu. Buna göre vakıf üniversitesi hastaneleri hastalardan fark ücreti alamayacak. Özel hastaneler devletin ödediği ücretin yüzde 20'sini fark olarak hastadan alırken vakıf üniversitesi hastaneleri sıfır farkla çalışacak. Devlet üniversitesi hastaneleriyle aynı sınıfta değerlendirilen vakıf hastaneleri düzenlemenin kendilerini batıracağını savunuyor. Kamu hastaneleriyle aynı kefede olmadıklarını söyleyen Fatih Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ramazan Yiğitoğlu, "Hem doktor yetiştiriyoruz, hem de personel maaşlarını kendimiz ödüyoruz. Ama devlet üniversitesinin hastanelerindeki personel maaşlarını devlet karşılıyor. Hastadan fark almazsak kaliteli hizmet sunamayız." diyor. Aralarında Fatih, Yeditepe, Maltepe, Ufuk, Başkent, Bilgi gibi üniversite hastanelerinin bulunduğu kuruluşlar Plan ve Bütçe Komisyonu'nda düzenlemenin değişmesi için girişimlerde bulunacak.

Asistanların maaşlarını kendileri ödeyen vakıf üniversitesi hastaneleri, mağduriyetin giderilmesi yönünde bir adım bekliyor. Çünkü vakıf üniversitesi hastanelerinin kamu hastaneleriyle aynı kefede değerlendirilmeyeceği yönünde Danıştay'ın daha önceki kararları bu düzenlemenin iptalini gündeme getirecek. Zira 25 Mayıs 2007 tarihindeki genelgede vakıf üniversitesi hastanelerinin fark almadan hasta bakacağı düzenlemesi Danıştay tarafından iptal edilmişti.

Şu anda 84 asistan çalıştırdıklarını belirten Fatih Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Ramazan Yiğitoğlu, bir asistanın kendilerine maliyetinin 2-3 bin Yeni Türk Lirası'na ulaştığını dile getirdi. Vakıf üniversitesi hastanelerine devlet bütçesinden kaynak almadıklarını söyleyen Yeditepe Üniversitesi Hastanesi Genel Koordinatörü Burak Dalan, kamu üniversitesi hastanelerinden farkları olduğuna dikkat çekti. Hacettepe, Gazi, Ankara, Çapa gibi üniversitelerin hastanelerinde görev yapan sağlık personelinin maaşlarının devlet tarafından ödendiğini dile getiren Dalan, "Bizde böyle bir durum yok. Hem öğrenci hem de doktor yetiştiriyoruz; ama devlet bütçesinden kaynak almıyoruz." diye konuştu.

Bu haber toplam 1739 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim