• BIST 9450.21
  • Altın 2497.486
  • Dolar 32.5868
  • Euro 34.8227
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 21 °C

'Vaktim yok' diyen işadamının ayağına hemşire gönderiyoruz

'Vaktim yok' diyen işadamının ayağına hemşire gönderiyoruz
İşadamlarının tüm sağlık sorunlarını tek merkezde giderme amacıyla kurulan Adam Clinic, şu an genel cerrahi, göğüs hastalıkları, diş, üroloji, estetik cerrahi, diyet, kulak-burun-boğaz alanlarında hizmet veriyor.

İşadamlarının tüm sağlık sorunlarını tek merkezde giderme amacıyla kurulan Adam Clinic, şu an genel cerrahi, göğüs hastalıkları, diş, üroloji, estetik cerrahi, diyet, kulak-burun-boğaz alanlarında hizmet veriyor.

Zaman darlığından doktor doktor gezemeyen, tahlillerini takip edemeyen ve sonunda sağlığı bozulan işadamlarının imdadına Türkiye'nin ilk "işadamlarına özel sağlık merkezi" Adam Clinic yetişti. Beyaz yakalı erkeklerin tüm sağlık ihtiyaçlarını karşılayabilmek amacıyla yola çıkan Adam Clinic, genel cerrahiden dişe kadar tüm temel dalları bir araya getirerek tek merkezden hizmet veriyor. İşadamlarının mahremiyetini sağlamak için her türlü konforu sağlayan klinik, vakit sıkıntısı çekenler için de tahlil numunelerini iş yerine gidip alan hemşireden özel araçla transfer imkanına kadar birçok VIP hizmet sunuyor.
3 ay önce İstanbul Fulya'da faaliyete başlayan ve şimdiden 100'ün üzerinde işadamı ve sanatçıya tedavi ve sağlık koçluğu hizmeti veren kliniğe, Türklerin yanı sıra Almanya ve Azerbaycan'dan da birçok işadamı geliyor. Franchising teklifleri de almaya başlayan Adam Clinic, birkaç yıl içinde Bakü'de ofis açmayı planlıyor.
"Özellikle büyük şehirlerde artık problemsiz olmak yetmiyor insanların üstün olması gerek" diyen Adam Clinic'in kurucularından Dr. Volkan Ülker, 5 yıl öncesine göre erkeklerin kendilerine özel bir merkez ihtiyacının daha fazla arttığını söylüyor. Ülker, "15 yıl önceki sağlıklı erkek kavramı, günümüzle aynı değil. Göbek çevrenizin belli bir santimetre üzerinde olması, boy kilo oranı iyi de olsa sizi sağlıklı yapmıyor. Ya da 2 gece uykusuz kalsanız bile ertesi gün işe dinç gitmek zorundasınız" diyor.
 
Sağlık koçluğu yapıyor
Tek merkezde tüm sağlık sorunlarını giderme amacıyla kurulan Adam Clinic, şu an genel cerrahi, göğüs hastalıkları, diş, üroloji, estetik cerrahi, diyet, kulak-burun-boğaz alanlarında hizmet veriyor. Klinik binası ve İstanbul Cerrahi Hastanesi arasındaki geçit sayesinde cerrahi operasyonlar da hastayı dışarı çıkarmadan gerçekleştiriliyor.
Klinikte olmayan branşlar için ise sağlık koçluğu görevini üstlendiklerini anlatan Ülker, hastaları doğru isimlere yönlendirdiklerini belirtiyor. "Tıp artık o kadar kompleksleşti ki, tek bir uzmana gitmek yetmiyor. Doğru insanı tek başınıza bulamayabilirsiniz. Biz de burada devreye girip hastaları yönlendiriyoruz" diyen Ülker, tedavi süreçleri dışında işadamlarının düzenli kontrol çizelgesini takip ettiklerinin de altını çiziyor.
 
İsmini vermeden randevu alacak
Erkeklerin sadece hastalandıklarında gelecekleri bir klinik dışında, başka ihtiyaçlarını da aynı adreste karşılamayı istediğini kaydeden Ülker, ayrıca erkeklerin estetik operasyon gibi isteklerini dile getirmekten çekindiklerini, bu gizli talebi ortaya çıkardıklarını söylüyor. Ülker, özellikle beyaz yakalı yöneticilerin de hastane ortamında beklemek istemediğine dikkat çekerek, bu doğrultuda işadamlarının mahremiyete gösterdiği hassasiyeti de hesaba katarak, randevu saatlerini hastaların birbirlerini görmeyeceği şekilde ayarladıklarını anlatıyor. Günde en fazla 12 randevu alan klinikte yakında şifreleme modeline geçeceklerini dile getiren Ülker, arayan hastaların isimlerini vermeden randevu alabileceklerini kaydediyor.
Adam Clinic işadamlarının, "Vaktim yok gelemem" bahanesine ise, gerekli tahlil numunelerini iş yerine gidip alan hemşireleriyle cevap veriyor. Vakit sıkıntısı çeken iş adamları ayrıca VIP hizmeti dahilinde özel bir araçla alınarak, kliniğe getirtiliyor ve tüm muayeneleri tamamlanıp iş yerine geri bırakılıyor.
 
Yurtdışı ofisi sırada
İş dünyasında büyük bir ihtiyacı su yüzüne çıkaran Adam Clinic, yurtdışındaki iş adamlarını da kendine çekiyor. Şu an için hastalarının dörtte birinin Almanya ve Azerbaycan'dan geldiğini ifade eden Ülker, yabancı hastalara verdikleri hizmeti şöyle anlatıyor: "Yurtdışından gelen hastalarımıza transfer ve konaklamada yardımcı oluyoruz. Havaalanından aldırıp buraya getiriyoruz. Tedavisini yapıp gönderiyoruz. Ülkelerinde de beraber çalıştığımız doktor arkadaşlarımız kontrolleri sürdürüyor."
Yabancı hastalara yönelik olarak yurtdışı ofisleri açmayı düşündüklerini de belirten Ülker, ilk hedef olarak Bakü'yü gösteriyor. Azerbaycan'dan gelen çoğu hastanın tetkiklerini yaptırıp geldiğini kaydeden Ülker, Almanya'dan en çok cinsel fonksiyon bozukluğu ve kısırlık tedavisi için hasta geldiğine dikkat çekiyor. "Almanya'daki iş adamları daha özel olduğunu düşündükleri problemleri Türkiye'ye saklıyorlar" diyen Ülker'e göre bunun sebebi Almanya'da doktor ve hasta ilişkisinin çok teknik olması.
 
 
HANGİ HİZMETLER VAR
- Sağlık durumları düzenli kontrol çizelgesini ile takip ediliyor.
- Doğru tedavi yöntem için sağlık koçluğu yapılıyor.
- Randevu saatleri hastaların birbirini görmeyeceği şekilde ayarlanıyor.
- Günde en fazla 12 müşteri kabul ediliyor.
- Vakti olmayanın tahlilleri işyerinde alınıyor.
- İsteyen hasta özel bir araçla alınıp hastaneye getiriliyor.

Bu haber toplam 1415 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim