• BIST 8718.11
  • Altın 2245.417
  • Dolar 32.3316
  • Euro 35.165
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 7 °C
  • Bursa 3 °C
  • Antalya 13 °C
  • İzmir 7 °C

Vale cinayetiyle ilgili 2 emniyet amiri açığa alındı

Vale cinayetiyle ilgili 2 emniyet amiri açığa alındı
İstanbul'da 2 kişinin öldüğü vale cinayetiyle ilgili 2 emniyet amiri açığa alındı.


İSTANBUL Caddebostan İskele Sokak'ta müşteri ile valeler arasında araçların geç getirilmesiyle ilgili çıkan tartışmada, Murat Oğuzorhan ile Emre Ağbaş'ın ölümüyle sonuçlanan tartışmayı başlatan kişinin Emniyet Amiri Adnan A. olduğu öğrenildi. İddialara göre, olay gecesi restoranda Ataşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli Emniyet Amiri Adnan A.'nın kız arkadaşı İpek G.'nin doğum günü kutlaması vardı. Masada yine Kartal İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli Emniyet Amiri Yasemin D. ile ölen Murat Oğuzorhan da bulunuyordu. Gazete Habertürk'ten Mustafa Şekeroğlu'nun haberine göre kutlamanın ardından emniyet amiri, eve gidecek kız arkadaşı için vale Hakan E.'den aracın getirilmesini istedi. İddiaya göre aracın getirilmemesi üzerine emniyet amiri, valeyle tartışmaya başladı.

YARDIMA ÇIKTI, VURULDU

Tartışmanın büyümesi üzerine önce Oğuzorhan, ardından da başka bir masada oturan onun arkadaşı Emre Ağdaş tartışmaya dahil oldu. Yaşanan arbedede, valelerden biri silahla kalabalığı kurşun yağmuruna tuttu. Kurşunlar önce araya girmeye çalışan Emre Ağdaş'a, sonra da Murat Oğuzorhan'a isabet etti. Oğuzorhan olay yerinde, Ağdaş ise hastanede hayatını kaybetti. Silahı kullanan vale, meslektaşıyla birlikte olay yerinden kaçtı.

AÇIĞA ALINDILAR

Yapılan çalışmalarda, kavgaya karışan 2 valenin kimlikleri belirlendi. Valelerin Mehmet Halim T. ile Hakan E. olduğu tespit edildi. Polisin incelemesine göre silahı Mehmet Halim T.'nin kullandığı ortaya çıktı. Bu olayın ardından emniyet amirleri Adnan A. ile Yasemin D., İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'ın talimatıyla açığa alındı. Polis, kayıplara karışan 2 valeyi arıyor. Dosyada gizlilik kararı olduğunu belirten Oğuzorhan'ın ailesi, "Emniyetçilerin ismi geçiyor.

Dosyada gizlilik kararı var. Firari zanlıların yakalanmaması noktasında kaygılıyız. Bu olayın basit bir vale cinayeti olmadığını, detaylı bir soruşturma yapılmasını istiyoruz" diye konuştu.

Cinayet sonrası polisin çevredeki güvenlik kameralarını tek tek topladığı ve güvenlik kamerası cihazlarının da sökülerek alındığı öğrenildi. Hakan E.'nin valelerin patronu olduğu ve olay sırasında vale Mehmet Halim T.'yi "Vur" diyerek cinayete azmettirdiği öne sürüldü.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2688 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim