• BIST 9814.19
  • Altın 2494.399
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.4531
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 28 °C

Van'da 50 sağlık çalışanı açığa alındı

Van'da 50 sağlık çalışanı açığa alındı
Van'da, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında kamu hastanelerinde görev yapan yaklaşık 50 sağlık görevlisinin açığa alındığı bildirildi

Van'da, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturmada, kamu hastanelerinde çalışan 50 sağlık görevlisinin açığa alındığı bildirildi.

Van Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Heybet Semur, "Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Tedbirler Alınması ve Milli Savunma Üniversitesi Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Hükmünde Kararname" kapsamında Sağlık Bakanlığına devredilen Van Asker Hastanesinde incelemelerde bulundu.

Kentte görev yapan basın mensuplarıyla hastaneyi gezen Semur, 100 yatak kapasiteli Van Askeri Hastanesi'ni fiili olarak devraldıktan sonra vatandaşın hizmetine açtıklarını söyledi.

- "Yaralanan güvenlik güçleri bu hastanede tedavi edildi"

Van ve çevresindeki illerde terör saldırılarının yaşandığını, güvenlik güçlerinden şehit ve yaralıların olduğunu anımsatan Semur, şöyle konuştu:

"Çaldıran ilçesi Tendürek Dağı'nda ve Hakkari'nin Çukurca ilçesinde terör örgütüne yönelik operasyonlar oldu. Bu hadiselerde yaralanan askerlerimiz ve geçici köy korucularımız oldu. Bir kısmının tedavisini biz yaptık. Şehit güvenlik güçlerimizin işlemlerini de sorunsuz gerçekleştirdik. Asker hastanelerinin Sağlık Bakanlığına devredilmesi ile kesinlikle askerlerimizin polislerimizin ve korucularımızın tedavilerinde bir zafiyet yaşanmayacaktır. Bu konuda bütün kamuoyunun bütün askerlerimizin, polislerimizin ve korucularımızın yakınlarımızın müsterih olmalarını istiyoruz. Bu konuda bakanlığımız, valilik, emniyet, jandarma çok hassas."

Semur, asker hastanenin devrinin gerçekleşmesinin ardından hasta sayısının da yüzde 300 arttığını vurgulayarak, ilerleyen dönemlerde eksikliklerin giderilmesi için gerekli çalışmaları yapacaklarını kaydetti.

Hastanelerin Sağlık Bakanlığına devredilmesinden rahatsız olan bazı basın yayın organlarının asılsız haberler yaptığını iddia eden Semur, şunları kaydetti:

"19 Ağustos'ta ilimizin Özalp ilçesinde meydana gelen bir terör hadisesinde 4 askerimiz ve 5 vatandaşımız yaralanmış, yaralanan bir kadın hayatını kaybetmişti. Diğer yaralılarımız Yüzüncü Yıl Üniversitesinin yakın olması nedeniyle buraya nakledilmişlerdi. O gece bu yaralıların başında bekleyen kolluk kuvvetlerinin gözlemleri ve takipleri neticesinde yaralıların tedavileri sırasında bir sağlık çalışanının sık sık odaya girdiğini ve değişik davranışlarından şüphelendiklerini fark ediyorlar. 20 Ağustos'da gözaltına alınan sağlık çalışanı 22 Ağustos'ta da tutuklandı. Bunun ardından, 'Dağda yapılmayanı hastanede yapıyorlar, askerlerimizi zehirliyorlar, tedavi etmiyorlar, iyi bakmıyorlar' manasında bir haber paylaşıldı. Bunu da Sağlık Bakanlığı'na devredilen Van Asker Hastanesi’nde olmuş gibi gösterdiler. Bütün askeri hastaneler 26 Ağustos'ta devredildi. Bu olay 19 Ağustos'ta yaşandı. Bunun bilinçli yapılan bir haber olduğunu düşünüyoruz. Yapılan bu haberle kentimiz karalanmak istendiği için kınıyoruz. Vatandaşların istifade edeceği, askerimizin de, kolluk kuvvetlerimizin de maksimum seviyede faydalanacağı değişim dönüşümü hazmedemeyen çekemeyen insanları şiddetle lanetliyorum."

- "Van'da 50 sağlık görevlisi açığa alındı"

Semur, Van'da FETÖ ve diğer terör örgütleriyle bağlantısı olduğu değerlendirilen sağlık görevlileriyle ilgili araştırmaların devam ettiğini aktardı.

Şu ana kadar Van'da FETÖ/PDY kapsamında 50'ye yakın sağlık görevlisinin açığa alındığını, bunların içerisinde doktorların, hemşirelerin ve personelin bulunduğunu anlatan Semur, sözlerini şöyle tamamladı:

"Devam eden soruşturmalar var, bunların tespitinin yapılması zaman alacaktır. Kesinlikle kurunun yanında yaşın da yanmaması konusunda ciddi bir hassasiyet var. Az bir kısmı da en son yayınlanan liste ile devlet memurluğundan çıkarıldı. Geriye kalanlarla ilgili süreç devam ediyor. Hadise sadece FETÖ ile ilgili değil, Türkiye'de, bu devlete, millete, düzene karşı kimin suçu varsa onların hepsine de aynı hassasiyetle değinilecektir. Terör örgütü maalesef bu ülkede sadece bir tane değil, başka terör örgütleri de var. Onlarla ilgili de yakınlığı ve ispatı olanlarla ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşlarda işlemler yapılacaktır. Bu hassasiyet bayramdan sonra da devam edecektir." 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2635 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim