• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.9392
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 9 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 16 °C

Varis Tedavisinde Yeni Yöntem: Ameliyatsız Varis Tedavisi

Varis Tedavisinde Yeni Yöntem: Ameliyatsız Varis Tedavisi
Varis hastalığı, yüzeysel olarak toplardamarlarda görülen bir hastalıktır.

Varis, hipertansiyon kan basıncının sürekli olarak yüksek seyretmesinden kaynaklanmaktadır. Varis hastalığı aslında bir ağaca benzer. Bir ağacın dalı, gövdesi ve kökü nasıl varsa varis hastalığı da öyledir. Her bölüm için farklı şekilde tedavi uygulanması gerekmektedir.

Varis tedavisi tiplerine göre değişmektedir.

► Birinci tip varis tedavisinde lazer fototerapi, skleroterapi veya köpük uygulanmaktadır. Yani ameliyatsız varis tedavisi yöntemidir.

► İkinci tip varis tedavisi ilaç uygulanarak yapılır. Bu tedavi metodstrip ve ligasyona alternatif bir tedavidir.

► Üçüncü tip varis tedavisinde varislere operasyon uygulanır. Buna göre strip ve ligasyon en ideal operasyon yöntemidir. Genel anestezi ve epidural anestezi olmak üzere iki şekilde yapılır. Operasyondan sonra ağrı, şişkinlik ve kramp bulunan hastaların semptomlarının azalması sonucu hasta da kozmetik olarak iyi sonuçlar alınmaya başlanmıştır.

Birinci ve ikinci tip varislerde hasta şikayetleri daha azdır. Çünkü sadece kozmetik sorun oluşturmaktadır. Üçüncü tip varislerde ise ayak ve bacaklarda oluşan cilt problemlerinin yanı sıra kramp, ağrı, ödem, varis ülseri ve akciğer embolisi oluşabilir. Bu nedenle üçüncü tip varisler daha riskli oldukları için sürekli kontrol altında tutularak ivedilikle tedavi edilmesi gerekmektedir.

Son yıllarda gelişen teknoloji ile birlikte lazerle varis tedavisi popüler olmaya başlamıştır. Bacakta meydana gelen büyük, belirgin olan varislerin tedavisi eski dönemlerde sadece ameliyatla mümkündü. Fakat günümüzde teknolojinin gelişmesi ile birlikte artık varisler lazerle tedavi edilebilmektedir. Lazer tedavisi hastayı uyutmadan tumesant anestezi adı verilen bir çeşit lokal anestezi yöntemi ile yapılmaktadır. Yani hasta operasyon sonrası muayeneden yürüyerek çıkabilmektedir.

Operasyon esnasında gelişmiş bir doppler cihazı ile değerlendirme yapmak zorunludur. Çünkü bacakta varis damarı içinde 2.dereceden fazla olan hastalar için uygun olan bir yöntemdir. Herhangi bir kesi yapılmadan yapılan bu yöntemde hastanın bacağında hiçbir yara veya dikiş izi söz bulunmamaktadır.

Muayene koşullarında gelişen teknoloji ile birlikte lazer cihazıyla uygulanan tedavilerde başarı oranı gün geçtikçe artmaktadır. Ayakta uygulanabilmesi ve herhangi biz izin olmaması en önemlisi de insanların günlük hayatına devam edebilmesi bu tedaviye talebi arttırmaktadır.

Ayrıntılı bilgi için http://cuneytkoksoy.com sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 3009 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim