• BIST 9142.4
  • Altın 2325.163
  • Dolar 32.3729
  • Euro 34.9661
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 24 °C

Vatandaş ilaç almak için eczane değil hastane arayacak

Vatandaş ilaç almak için eczane değil hastane arayacak
Vatandaşların uzun süredir bulamadığı depo penisilin iğneleri Türkiye'de bir ilk olarak hastanelerden dağıtılacak.

Vatandaşların uzun süredir bulamadığı depo penisilin iğneleri Türkiye'de bir ilk olarak hastanelerden dağıtılacak . Ama İlacın hastanelerinde hiç bulunmadığı şansız illerimizde mevcut: Hakkari,Eskişehir,Bingöl,Artvin,Karaman.

Eczanelerde olmayan bu ilaçların hastanelerden verilmesinin sağlanmaya çalışılmasına tepki gösteren Tüm Eczacı İşverenler Sendikası Genel Başkanı Ecz. Nurten Saydan, bu yanlıştan bir an önce dönülmesinin gerektiğini vurguladı.

TEİS Genel Başkanı Ecz. Nurten Saydan, depo penisilinleri ile ilgili bu uygulamayı eleştirerek, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Bütün dünyada ve ülkemizde ilaç eczanelerimizden alınır. Vatandaşı mağdur eden bu olay çok üzücüdür. Bu olayın TEİS olarak ilk ve son olmasını istiyoruz

3 aydır Bulunmayan ilaç fiyatı

Deposılın flakon 1.2 =2,32 lira
Deposilin falkon 2.4 =3,16 lira
Deposılın flakon 6.3.3 =1,95 lira

Görüldüğü üzere son derece ucuz fiyatlı, ama nerede ise bütün vatandaşlarımızın isimlerini bildiği, bilmiyorsa bile son aylarda arayarak ezberlediği bu ilaçları firma üretmemektedir.

Daha önce yabancı bir ilaç firması tarafından üretilen bu ilaç, yabancı firma üretimden çekilince ismi değişerek başka bir firmaya geçmişti. Şimdi bu firmada üretmiyor. Aldığımız bilgiye göre başka bir firma üretim hazırlığına girişmiş yeni yılda piyasaya verilmesi düşünülüyormuş.

İlaç fiyatlarının düşük ve ucuz olması hem vatandaş hem de devlet tarafından aranılan, önemli bir özelliktir. Ama ilaçların BULUNABİLİR olması her şeyden daha önemlidir. Fiyatı ucuzlatılan ama piyasaya verilmeyen, vatandaşa ulaştırılamayan ilaçların kimseye faydası olamaz.

YANLIŞ İLAÇ FİYAT POLİTİKASINDAN VAZGEÇİLMELİ

Bu ilacı arayıp bulamayan vatandaşlarımız bizim ne demek istediğimizi çok iyi anlıyorlar. Çok acil olarak yanlış ilaç fiyat politikasından vazgeçilmesi gerekmektedir. Ayrıca son derece önemli diğer bir hususta, referans fiyat aldığımız, ekonomik kriz geçiren (Yunanistan, Portekiz) ülkelerin de referans ülke konumundan acilen çıkarılması gerekmektedir.

Eczane eczacılarının sendikası TEİS olarak, alınan önlemleri hayretle izliyoruz. Bakanlığın ifadesine göre bu ilaçlardan firmanın elinde

Deposılın flakon 1.2 adlı ilaçtan 21.087 adet

Deposilin falkon 2.4 adlı ilaçtan da 1.148 adet mevcutmuş.

Şimdi eczanelerimizde bulunmayan ama üretici firmanın elinde bulunan bu ilaçlar ülke hastanelerinden verilecekmiş.

Elbette doğal afet veya savaş gibi felaketlerde bu durum kullanılabilir. Ama bildiğimiz kadarıyla ülkemizde böyle bir durum yok.

TEİS olarak yanlışlığı artık tescillenmiş olan yanlış ilaç fiyat politikasının düzeltilmesi gerektiğini yetkililere ve kamuoyuna defalarca ilettik, defalarca dile getirdik. Tekrarlamak isteriz ki vatandaşlarımızın eczanelerimizde bulamadığı ilaçlardaki sorun bizlerden kaynaklanmamaktadır. Sorun yanlış ilaç fiyatlandırma politikasıdır. Yetkilileri de son kez uyarmak istiyoruz LÜTFEN BU YANLIŞTAN BİR AN EVVEL DÖNÜN. 

Bu haber toplam 3557 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim