• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 19 °C

Vekalet tuzağına dikkat!

Vekalet tuzağına dikkat!
Banka ücret ve komisyonlarını hakem heyetleri vasıtasıyla alma yolunu gündeme getirdik, birçok kuruluş türedi. Sizden vekaletle işlem yapmak istiyorlar, aman dikkat!

Geçtiğimiz hafta ahaber'de, ağırlıklı olarak bankalarla ilgili hakem heyetlerine yapılan müracaatları işledik. Kısaca özetleyelim: Bankaların aldıkları ücret ve komisyonların sayısı 60'ı geçti. Bunların hukuksuz olduğunu hem mahkemeler, hem de Yargıtay kararları zaten ilan ediyor. Şu aralar hakem heyetlerine başvurular da yüzde 100 arttı. Çünkü başvuran parasını geri alıyor. Örneğin, kredi kullanan herkesten istenen dosya masrafı... Ortada ne dosya var, ne de masraf... Önce bankaya bir dilekçe ile başvurup ödediğiniz bu parayı isteyin. Muhtemelen vermeyeceklerdir. Başvurunuzu ispat edecek posta evrakını, ya da noter kağıdını da krediyle ilgili belgelerinize ekleyip hakem heyetine müracaat edin. Hakem heyetleri kaymakamlıklarda bulunuyor. Sonrasını yargı çözecektir. Bankalarda vatandaşa evrak vermeme, caydırmaya çalışma, sonradan borç çıkartıp haciz gibi engelleme çalışmaları da sürüyor. Ama vatandaş artık hakkını arıyor.

İŞ TAKİPÇİLERİ

Gelelim bugünkü konumuza. Vatandaşın başvuruları artınca iş takipçileri ortaya çıkmaya başladı. Bunların hukukçu olmadığını da duyuyoruz. Cep telefonları aranıyor, SMS'ler gönderiliyor, radyo da reklam yapan bile var. "Biz sizin adınıza başvuruları yapıp paranızı alalım" deniliyor. İçlerinde ciddi olanlar vardır ayıralım. Ama kötü niyetliler canınızı yakabilir. Hakem heyetlerine başvuru için bir aracıya ihtiyacınız yok. Bu tür kişilere ne vekalet verin ne de paranızı kaptırın. Sizden alacakları 'genel vekalet' ile başınıza büyük dertler açabilirler. Sizin adınıza her türlü ticari işlemi yapabilirler. O yüzden tavsiyemiz, öncelikle bu tür teklifleri geri çevirip kendiniz müracaat edin. İkincisi; mutlaka birine yaptıracaksanız güvenilir biri olsun ve sadece bu iş için vekalet verin. Üçüncüsü de; yine kendiniz yapmak istemiyorsanız bunun için iş takipçilerini değil, hukuk bürolarını ya da avukatları tercih edin.

KART SAYISI NÜFUSU KATLADI (OCAK-NİSAN 2014)

KREDİ KART

57 milyon 242 bin 835

BANKA KARTI 100 milyon 757 bin 343

VATANDAŞI KURTARIN

Biz buradan BDDK yetkililerine bir kez daha seslenelim. Vatandaşı mahkeme kapılarında sürünmekten, iş takipçilerinin tuzağına düşmekten kurtaracak olan ücret listesini yayınlamanızdır. BDDK bu tür haksız ücretlerle ilgili yasa gereği listeyi belirlemekle görevli. Bu liste bir an önce çıkarsa haksız ve mahkemelerden dönen ücret ve komisyonlar ortadan kalkar, sorun da çözülür.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2218 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim