• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 17 °C

Verdiğimiz kiloları geri almamak için ne yapmalı?

Verdiğimiz kiloları geri almamak için ne yapmalı?
Buharda ya da suda pişmiş taze sebze yemeklerine ağırlık verin. Akşam yemeğinden sonra sadece bitki çayları tüketin. Taze meyve sularını yarı yarıya sulandırarak için...

Buharda ya da suda pişmiş taze sebze yemeklerine ağırlık verin. Akşam yemeğinden sonra sadece bitki çayları tüketin. Taze meyve sularını yarı yarıya sulandırarak için...

Üç haftada 6 kilo verdiren örnek diyet programını uyguladınız ve kilo verdiniz. Peki bu kiloları nasıl koruyacağınızı biliyor musunuz? Üç haftada kilolardan kurtulmanın formülünü veren Dr. Murat Topoğlu, 'Zafer bizim ama bunu hayat boyu devam ettirmek gerekir' diyor. Bunun devamlı diyet yapacağız anlamına gelmediğinin altını çizen Dr. Murat Topoğlu, 'Diyet biter bitmez eski düzeninizde yemeye tekrar başlarsanız belki ilk 2 veya 3 ay kilo almayabilirsiniz ama sonra kilolar geri alınır. İnceldikdikten sonra her öğün bir çeşit ve bir tabak yemek yiyip (istediğimiz çeşit) yanında salata ve yoğurt yersek kilo almayız' diyor.

Herşeyden önce şişmanlığın tedavisinin ömür boyu sürdüğünün kabul edilmesi gerektiğini belirten Dr. Murat Topoğlu şunları söylüyor; Canımız tatlı çekiyorsa hafta da 1-2 kez sütlü veya meyveli bir tatlı yiyebiliriz. Bu külahta dondurma, muhallebi, keşkül, kazan dibi, kabak tatlısı olabilir. Özellikle unlu tatlılardan uzak durmak gerekir. Baklava, kadayıf vs. Bunlar ayda bir kez yenilebilir. Yemek düzeni olarak da az yağlı yapılmış sebze yemekleri veya hiç yağ koymadan yapılan etli sebze yemeklerinden her öğün bir çeşit bir tabak.

AKŞAMLARI HAFİF GEÇİŞTİRİN
Öğlen bir tabak etli karnıyarık yersek, akşam az yağlı barbunya veya bamya yiyebiliriz. Burada önemli olan şey aralarda abur cubur yememektir. Ayrıca günde 3 litre suyu içmek gerekir. Çünkü az su içen insanlar kilo almaya meğilli olurlar. Verilmiş olan kiloların en az 6 ay bir sene muhafaza eder ve daha sonra da beslenme düzenimizi korursak verilen kilolar geri alınmaz. Bunun yanı sıra mutlaka spor ve egzersiz şart. Gideceğimiz yere bir durak önce inip yürümek bile yeterli olabilir.

Diyet sonrası, şu değişiklikleri yapmalısınız
- Yiyecekleri iyice çiğneyip yutun.
- Yemek öncesi ve sonrası birkaç dakika dinlenin.
- Yemeğinizi rahat bir oturma pozisyonunda yiyin.
- Buharda pişmiş veya suda kaynatılmış sebzelerden bolca tüketin.
- Akşam yemeğinden sonra sadece bitki çayları tüketin.
- Gerekirse öğleden sonra çok az miktarda protein içeren yiyecekler yenilebilir; balık, tavuk, kuru fasulye gibi.
- Günde en az 10 bardak ılık ya da oda sıcaklığında su tüketilmeli, taze meyve suları yarı yarıya sulandırılmalıdır.

Dr. Murat TOPOĞLU
 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 15238 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim