• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 23 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 21 °C

Verdikleri o işi de geri aldılar

Verdikleri o işi de geri aldılar
Düşük maaştan yakınınca Sağlık Bakanı'nın "Sana iş vermişiz" diye azarladığı engelli işçi, yeni taşeron firma tarafından işinden atıldı.

Batman ’da geçen yıl mayıs ayında, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ’ın kızdığı görme engelli Nurullah Mehmetoğlu, taşeron şirket elemanı olarak santral oparatörlüğü yaptığı hastanedeki işinden çıkarıldı. Ancak bu yöndeki haberler dün medyaya yansıyınca engelli işçiye Batman İl Sağlık Müdürlüğü’nden yeni iş müjdesi geldi.

‘Gözlerin görmediği halde’
Radikal'in haberine göre, 15 Mayıs 2011’de Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in seçim bölgesi olan Batman ’a giden Sağlık Bakanı Recep Akdağ , Bölge Devlet Hastanesi’nde yemek yedikten sonra engelli Nurullah Mehmetoğlu’nun “Asgari ücretle çalışıyoruz. Koşullarımızın düzeltilmesini istiyoruz” talebiyle karşılaşmıştı. Bakan Akdağ bu sözler üzerine engelli Mehmetoğlu’na, “Gözlerin görmediği halde sana iş vermişiz. Daha ne yapalım” diye çıkışmış, bu diyalog da medyaya yansımıştı.
Bakanla girdiği polemikle tanınan Mehmedoğlu dün de işini kaybettiği haberiyle gündeme geldi. Aaçık lise son sınıf öğrencisi olan evli ve yedi çocuk babası 30 yaşındaki Nurullah Mehmedoğlu’nun, normal lise mezunu olmadığı gerekçe gösterilerek, yeni şirket tarafından iş akdinin feshedildiği belirtildi.

Yeni firma çıkarttı
Bir yıldan beri aynı görevi yürüttüğünü belirten Mehmedoğlu, personel ihalesini alan yeni firmanın işine son vermesine tepki göstererek şöyle dedi:
“Bir yıldır otomasyon elemanı olarak hastanede çalışıyordum. Görme engelliyim. Zor şartlarda ailemi geçindiriyorum. Daha önce üç yıl süreyle Bölge Devlet Hastanesi’nde çalıştım. Bir yılı aşkın süredir de Kadın Doğum Hastanesi santralinde operatör olarak görev yapıyordum. Otomasyon ihalesini yeni şirket kazandı. Çalışan 45 kişi arasında normal lise mezunu olmadığım gerekçesiyle işime son verildi. Oysa Açık Öğretim Lisesi son sınıf öğrencisiyim. İşime devam etmek istiyorum. Mağduriyetimin giderilmesini istiyorum.”

Nurullah Mehmetoğlu’nun işten çıkartıldığı haberleri dün önce internette yayılınca iş umudu yine Sağlık Bakanlığı’ndan geldi. Haberler üzerine harekete geçen Batman İl Sağlık Müdürlüğü, Mehmetoğlu’na 4 Temmuz’da işbaşı yapması koşuluyla Batman Bölge Devlet Hastanesi’nde iki yıl boyunca iş verileceğini açıkladı.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2809 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim