• BIST 9468.33
  • Altın 2500.414
  • Dolar 32.5951
  • Euro 34.8132
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 18 °C

Verimli çalışan memura yüksek not verilecek

Verimli çalışan memura yüksek not verilecek
Memurların işe alımından emekliliğe kadar olan dönemi kapsayan yeni bir personel modeli geliştirilecek. Kaldırılan sicil sisteminin yerine performansı öngören kılavuz hazırlanacak.

Ka­mu­da ça­lı­şan yak­la­şık 2 mil­yon 750 bin me­mu­run ça­lış­ma şart­la­rı ve ça­lış­ma sis­te­mi­ne yö­ne­lik ye­ni mo­del ha­zır­la­nı­yor. Hü­kü­met, me­mur­la­ra iliş­kin ya­pa­ca­ğı de­ği­şik­lik­le­rin ay­rın­tı­sı­nı 2014 Yı­lı Prog­ra­mı­’n­da açık­la­dı.

Buna gö­re önü­müz­de­ki yı­lın so­nu­na ka­dar tüm ka­mu per­so­ne­li sis­te­mi içi­ne alan ye­ni bir mo­del ge­liş­ti­ri­le­cek. Bu mo­del işe alım­dan emek­li­lik son­ra­sı­na ka­dar­ki sü­reç­le­rin ta­ma­mı­nı kap­sa­ya­cak ve me­mur­la­ra ka­ri­yer plan­la­ma im­ka­nı su­na­cak.

Es­nek ça­lış­ma imkanı

Prog­ram kap­sa­mın­da, ka­mu per­so­nel sis­te­min­de es­nek ça­lış­ma mo­de­li ge­liş­ti­ri­le­cek ve uy­gun gö­rü­len ku­ru­luş­lar­da uy­gu­la­ma­ya ge­çi­le­cek. Es­nek ça­lış­ma mo­de­li­ni ha­ya­ta ge­çir­me­ye yö­ne­lik usul ve esas­lar ha­zır­la­na­rak Ba­kan­lar Ku­ru­lu­’na su­nu­la­cak. Uy­gun iş­ler ve uy­gun ku­ru­luş­lar­da es­nek ça­lış­ma uy­gu­la­ma­la­rı baş­la­tı­la­cak. Es­nek ça­lış­ma­nın di­ğer ka­mu ku­ru­luş­la­rın­da da yay­gın­laş­tı­rıl­ma­sı­na yö­ne­lik plan­la­ma­lar ya­pı­la­cak.

Top­lu söz­leş­me gö­rüş­me­le­ri so­nu­cun­da me­mur­la­rın tep­ki gös­ter­di­ği si­cil sis­te­mi kal­dı­rıl­mış­tı. Şim­di kal­dı­rı­lan si­cil sis­te­mi­nin ye­ri­ne et­kin­lik ve ve­rim­li­lik ana­li­zi­ni de içe­ren ye­ni bir sis­tem oluş­tu­ru­la­cak.Ye­ni sis­tem­de ve­rim­li­lik ve ba­şa­rı ödül­len­di­ri­le­cek. Ka­mu­da per­for­man­sı da dik­ka­te alan bir de­ğer­len­dir­me sis­te­mi teş­kil et­mek ama­cıy­la Per­for­mans De­ğer­len­dir­me Kı­la­vu­zu ha­zır­la­na­cak.

Bakanlıklar ortak çalışacak

Ha­zır­la­nan prog­ram­da ka­mu­da ve­rim­li­lik ar­tı­şı­na yö­ne­lik ça­lış­ma­lar da yü­rü­tü­le­cek. Bu ama­çla per­so­nel, yö­ne­ti­ci ve hiz­met açı­sın­dan ve­rim­li­li­ğe et­ki eden fak­tör­le­rin tes­pi­ti­ne iliş­kin araş­tır­ma ya­pı­la­cak. Ya­pı­la­cak bü­tün ça­lış­ma­lar Baş­ba­kan­lık, Ça­lış­ma ve Sos­yal Gü­ven­lik, Ma­li­ye, Kal­kın­ma, Bi­lim, Sa­na­yi ve Tek­no­lo­ji ba­kan­lık­la­rıy­la Dev­let Per­so­nel Baş­kan­lı­ğı, TO­DA­İE ve me­mur sen­di­ka­la­rı­nın iş­bir­li­ğiy­le yü­rü­tü­le­cek.

ERDOĞAN SÜZER - BUGÜN GAZETESİ

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2275 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim