• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 27 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 23 °C

Vodafone Cep Sağlık 500 bin kişinin hayatına dokundu

Vodafone Cep Sağlık 500 bin kişinin hayatına dokundu
Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Buruk: "Birinci yılını kutladığımız hizmetimiz kısa sürede 500 bin kişinin hayatına dokundu ve onlara sağlıklı yaşam yolculuğunda yol gösterdi"

Türkiye'nin en kapsamlı ilk ve tek mobil sağlık platformu Vodafone Cep Sağlık, birinci yılında 500 bin kişinin hayatına dokundu ve abonelerinin sağlıklı yaşam yolculuğunda 34 milyon kez yol gösterdi.

Vodafone Türkiye'den yapılan açıklamaya göre, sağlıkla ilgili hizmetlere uzaktan erişimi kolaylaştırmak üzere Vodafone Türkiye ve Artı Sağlık AŞ ortaklığında hayata geçirilen Vodafone Cep Sağlık Platformu, hızla artan aboneleriyle birinci yılını kutluyor. Vodafone abonelerine anında mobil sağlık çözümleri sunan platform, lanse edildiği Mart 2013'ten bugüne 500 bin abonenin hayatına dokundu.

Vodafone Cep Sağlık, Türkiye'de ilk, tek ve en kapsamlı mobil sağlık platformu olarak sağlıkla ilgili hizmetlere uzaktan erişimi kolaylaştırdı. Vodafone Türkiye aboneleri sağlık ihtiyaçlarına yönelik danışmanlık hizmetlerinden, 1120 numaralı ücretsiz çağrı merkezini 7/24 arayarak yararlandı. Toplam 11 bin kez aranan 1120 Vodafone Cep Sağlık çağrı merkezi, tıbbi danışma hizmetleri için tıp profesyoneline erişim zorluğu çeken Ağrı ve Hakkari gibi illerden gelen çağrılarda konusunda uzman doktorlara yönlendirme yaparak hastalara bilgilendirme hizmeti verdi.

iPhone ve Android işletim sistemli akıllı telefonlarla bir dokunuşta sağlık danışma hizmetlerine erişim sağlayan Vodafone Cep Sağlık uygulaması yaklaşık 10 bin kişinin sağlıklı yaşam hedeflerinin bir parçası haline geldi. Vodafone Cep Sağlık mobil uygulamasıyla kullanıcıların Vodafone Cep Sağlık portföyündeki ürün ve hizmetlere ulaşma imkanı ve sağlıklı yaşam, beslenme, diyet gibi konularda güncel haberlere erişim kolaylaştı.

Vodafone Cep Sağlık platformunun internet portalı olan "vodafonecepsaglik.com.tr" internet sitesi ve mobil uygulaması üzerinden sağlıkla ilgili 300'ü aşkın güncel özgün makale yayımlandı. Portalde 150 bini aşkın ziyaretçi ağırlandı ve sağlık danışma hizmetleri, kişisel sağlık koçluğu, sağlıklı yaşam bilgi servislerine erişim sağlandı.

Vodafone'un tamamen ücretsiz sunduğu SMS Bilgi Servisleri sayesinde sağlıkla ilgili yararlı bilgiler kullanıcılara 34 milyon kez SMS ile iletildi. Kullanıcılar bu yolla sağlıklı yaşam, beslenme, diyabet, obezite, anne ve bebek, hamilelik, hipertansiyon gibi konularda birçok yararlı bilgi edindi.

Hamileyim SMS paketiyle Vodafone Cep Sağlık, 24 bin anne adayının hayatının en önemli döneminde yanında oldu. Bebeğim ve Ben SMS paketiyle ise dünyaya gelen 43 bin bebeğin hayata dair ilk deneyimlerinde Vodafone Cep Sağlık da yer aldı.

Vodafone Cep Sağlık Platformu'nda, 7/24 hizmet veren 1120 hattı tüm Vodafone'luların sağlıkla ilgili sorularına ve destek taleplerine gece gündüz yanıt vermeye devam etti. Kişiye özel sağlık verilerinin çip üzerinde saklandığı Vodafone Cep Sağlık Kartı'yla sağlık bilgilerinin dijital ortamda güvenle saklanması kolaylaşıyor.

- "Mobil sağlık sayesinde OECD ülkelerinde sağlık giderlerinin 2017 yılında 400 milyar dolar azalması bekleniyor"

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk, açıklamadaki değerlendirmesinde, Vodafone Türkiye olarak daha iyi bir gelecek için iletişim teknolojileriyle Türkiye'de herkese ilham verme misyonuyla faaliyet gösterdiklerini ifadet etti.

Abonelerinin kendi küçük mucizelerini yaratmalarına imkan sunmak ve onların hayat kalitesini artırmak hedefiyle, mobil teknolojilerin gücünü Türkiye'nin hizmetine sunduklarını anlatan Buruk, şunları kaydetti:

"Mobil teknoloji, Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde özellikle sağlık hizmetleri konusunda büyük bir potansiyel taşıyor. Mobil sağlık sayesinde, özellikle hastalığı önleyici hizmetlerle, Türkiye'nin de içinde olduğu OECD ülkelerinde sağlık giderlerinin 2017 yılında 400 milyar dolar azalması bekleniyor. Vodafone olarak, Türkiye'nin sağlık hizmetleri atılımını desteklemek ve Dijital Dönüşüm Hareketimiz kapsamında abonelerimizin hayat kalitesini artırmak için mobil sağlık platformumuz Vodafone Cep Sağlık'ı Mart 2013'te lanse ettik. Birinci yılını kutladığımız hizmetimiz kısa sürede 500 bin kişinin hayatına dokundu ve onlara sağlıklı yaşam yolculuğunda yol gösterdi."

Buruk, Türkiye'nin dijital dönüşümüne katkıda bulunmak üzere yenilikçi ürün ve servisler geliştirmeyi, teknolojik ve sosyal yatırımları sürdürmeyi hedeflediklerini belirterek, "Bu vesileyle tüm abonelerimizi sağlıklı bir yaşam için Vodafone Cep Sağlık Platformu'na davet ediyoruz" dedi.

Bu haber toplam 3565 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim