• BIST 9079.97
  • Altın 2301.089
  • Dolar 32.3484
  • Euro 35.109
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 23 °C

Vücudunuza kulak verin

Vücudunuza kulak verin
Belki farkında değilsiniz ama aslında vücudunuz size, hastalıklarla ilgili sinyalleri çok önceden veriyor. Vücudunuzu dinleyerek bu sinyaller karşısında tetikte olmak ve çeşitli hastalıkları daha oluşma ...

Belki farkında değilsiniz ama aslında vücudunuz size, hastalıklarla ilgili sinyalleri çok önceden veriyor. Vücudunuzu dinleyerek bu sinyaller karşısında tetikte olmak ve çeşitli hastalıkları daha oluşma aşamasındayken engellemek de sizin elinizde

Sağlıklı bir yaşam istiyorsanız, vücudunuzun size neler söylediğine göz atmanız yeterli. İşte Cosmopolitan dergisinin, vücudunuzu dinlemeniz için önerileri:
Ara sıra düz ayakkabılar giyin: Virginia Üniversitesi'nin yaptığı bir araştırmaya göre stilettolar, düz ayakkabılarla karşılaştırıldığında dizlerinize ve kalçalarınıza yüzde 25 daha fazla basınç uyguluyor. Bunun için babetlerle barışma vakti geldi. Eklemlerinizdeki basıncı azaltmak ve omurganızı sağlamlaştırmak için de belinizdeki kasları çalıştıran egzersizler yapın.

Sol tarafınıza yatın ve daha rahat uyuyun: Vücudunuzun yaradılışından ötürü sol tarafınıza yattığınızda sindiriminiz kolaylaşıyor. Doktorlar bunun, mide ekşimesi olanlara da yardımcı olacağını düşünüyor. Mide asidinin yemek borusuna ulaşmaması için de sırtınızın altına birkaç yastık koyun.

Eklemlerinizi şımartın: Kronik eklem ağrıları; bilek, boyun, parmak ve kollarlarda küçük çaplı yanma, ağrı ve acılar olarak karşımıza çıkar. Zamanla kronikleşen bu tip ağrılarla baş etmek zordur. Siz siz olun bilgisayarda yazı yazarken bileklerinizi masaya koymayı, masa başında çalışırken dik durmayı unutmayın.

Tırnaklar pek çok şeyin habercisidir: El ve ayak tırnaklarınızda beliren beyaz lekeler, genellikle çinko eksikliğinin belirtisidir. Kaşık şeklindeki tırnaklar ise daha fazla demir almanız gerektiğini işaret eder. Kolay kırılan tırnaklar için en iyi çözüm yolu Omega-3 yağ asidi takviyesidir.

Kulaklarınızı dinleyin ve dinlendirin: Bir araştırmaya göre her beş gençten biri yüksek sesle dinledikleri MP3 çalarlardan dolayı işitme problemleri yaşıyor. Bilim adamları; yaklaşık 20 dakikada bir gürültü molası verilmesi gerektiğini, kulakların ancak bu şekilde iyileşeceğini vurguluyor. Ayrıca çok yüksek sesli kulüplerde kulaklarınıza tıkaç takmayı ihmal etmemelisiniz.

Bacaklara dikkat: Avustralya Kanser Kurulu'na göre en çok bacaklarda görülen melanomları ve bu bölgede aniden oluşan lekeleri, renk veya şekil değiştiren benleri dermatoloğunuza en kısa zamanda muayene ettirmelisiniz. Bu sayede sinsice yaklaşan birçok tehlikenin de önüne geçmiş olacaksınız.

Bacakboyu önemli
Eğer bacak boyunuz kısaysa, sigara ve alkol kullanmadan önce iki kez düşünmelisiniz. İngiltere'de Bristol Üniversitesi'nde yapılan farklı iki araştırmaya göre; 75.8 cm'den kısa bacaklara sahip olan kadınların, kalp ve karaciğer hastalıklarına yakalanma riski daha fazla. Bu araştırmaya göre bacak boyu arttıkça, hastalık riski de yüzde 16 oranında azalıyor.
 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2789 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim