• BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9104
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 9 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 14 °C

Vücudunuzu yağ yakma makinesi haline getirin

Vücudunuzu yağ yakma makinesi haline getirin
Vücudumuz kendisini koruyabilmek için kilo vermeye değil, almaya yönelik olarak çalışır. Protein veya karbonhidratların tüketimi gibi bazı kurallara dikkat ederek vücudunuzu yağ yakma makinesine çevirebilirsiniz.

'TAM' PROTEİNLERDEN ALIN 

Kaslar, organlar, deri, saç ve enzimler de dahil olmak üzere, vücudumuzun büyük bir kısmı temelde proteinden oluşur. Protein her hücrede vardır ve yaşam için elzemdir. Amino asitlerden oluşan proteinin bir kısmı vücutta üretilir. Elzem amino asit olarak bilinen diğer dokuzunun besinlerle alınması gerekir. Yumurta, et ve balık gibi hayvansal kaynaklı besinler, elzem amino asitlerin hepsini içerir ve 'tam' protein olarak kabul edilirler. Bitkisel kaynaklı besinler eksik proteinlerdir; yapılarında bulunmayan amino asitlerin başka kaynaklarla tamamlanması gerekir. Bu nedenle vejetaryenler tam protein almak için belli kombinasyonlarla beslenmek zorundadırlar; örneğin kepekli pirinç ve fasulye, fındık ezmesi ve tam tahıl ekmeği, tam tahıl makarnası ve peynir ile... İstisna olarak bilinen tek bitkisel kaynak; soya fasulyesi ve tofu gibi soya ürünleridir. Onlar tam proteindir. 

KİLOLAR GERİ GELİR 

Unutmayın; soya ürünleri, kabuklu yemiş ve tahıl gibi bitkisel kaynaklı besinler; somon, istiridye, tarak ve sardalye gibi deniz ürünleri ve yağsız ya da az yağlı süt ürünleri kadar iyi bir seçimdir. Bir kadın günlük protein gereksinimini çoğu besinden karşılayabilir. Örneğin; 90 gr. ton balığı ya da 90 gr. hindi göğsü tüketerek ve aynı zamanda gün içerisinde içindeki protein miktarı 7.8 gr. olan bir kase mercimek çorbası ve 6 gr. olan yumurta gibi besinleri tüketerek günlük protein ihtiyacını karşılayabilir. Yüksek proteinli diyetle beslenen biri, daha çok düşük kalorili yiyecekleri seçtiği için kilo verir. Diyetinizdeki toplam kalorinin yarısının kaynağı olan bir grup karbonhidratları hiç almaz ya da alımını ciddi bir şekilde kısıtlarsanız ister istemez kilo verirsiniz. Fakat diyeti bıraktıktan sonra verdiğiniz kiloların büyük bir kısmını geri alırsınız. 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 12834 defa okunmuştur
Haberin Devamı 1 2 3 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim