• BIST 9067.22
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 17 °C

Vücudunuzu yağ yakma makinesi haline getirin

Vücudunuzu yağ yakma makinesi haline getirin
Vücudumuz kendisini koruyabilmek için kilo vermeye değil, almaya yönelik olarak çalışır. Protein veya karbonhidratların tüketimi gibi bazı kurallara dikkat ederek vücudunuzu yağ yakma makinesine çevirebilirsiniz.

 

HERKESİN DİYETİ KENDİNE ÖZEL OLMALI

Protein diyetinin ve sonrasında korumaya geçişinin çok dikkatli uygulanması gerekmektedir. Aksi halde verilen kiloların geri alınması kaçınılmaz olur. Herkesin makinesinin farklı çalıştığını ve günlük alması gereken proteinin kişiden kişiye farklılaştığını unutmayın. Kontrolsüz yüksek proteinle beslenmeniz durumunda sağlığınızı tehlikeye attığınız, kanıtlanan bir gerçektir. Kişi ne kadar çok protein alırsa, o kadar çok kalsiyum atar ve osteoporoz (kemik erimesi) riskini artırır. Hassas bünyelerde böbreklere hasar vererek böbrek yetmezliği riskini doğurur. Bu sebeple bilinçli bir şekilde beslenme düzeninin ayarlanması büyük önem taşımaktadır. 

HAFTANIN YAĞ YAKICI GIDASI: HİNDİ

Hindi; niasin, B12 ve B6 vitamini için iyi bir kaynaktır. Bu vitaminlerin üçü de vücutta enerji üretimi için kullanılır. Niasinin, kalp krizi ve kalp krizinden ölüm riskini düşürdüğü gözlemlenmektedir. 

YARALAR İYİLEŞİR 
Folat, B6 ve B12 vitaminlerinin yetersiz tüketimi, amino asit benzeri bir madde olan ve kalp hastalıkları için bir risk faktörü olabilen homosistein düzeyinin yükselmesine yol açar. Hindi bütün vücut dokularında bulunan ve önemli bir besin öğesi olan çinkonun zengin kaynaklarından biridir. Bu önemli mineral, sağlıklı bir bağışıklık sistemi için elzemdir. Yaraların iyileşmesini çabuklaştırır ve normal hücre bölünmesini sağlar. 90 gramlık bir porsiyon hindi göğsü, günlük çinko gereksinimimizin yaklaşık yüzde 14'ünü karşılar. 

PRATİK HİNDİ GÜVEÇ

Malzemeler
- 500 gr. hindi göğüs 
- 4 diş sarımsak 
- 3 kırmızı etli biber 
- 1 acı kırmızı biber 
- 1 patates 
- 2 havuç 
- 2 domates 
- 3 soğan 
- Kimyon, köri, karabiber 

Yapılışı
Hindi göğsünü kuşbaşı doğrayın. Yağ ve baharatlar ile kendi suyunu iyice çekene kadar kavurun. Daha sonra tüm sebzeleri içine ilave ederek bir çay bardağı su ile 30 dakika pişirin. 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 12837 defa okunmuştur
Haberin Devamı 1 2 3  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim