• BIST 9693.46
  • Altın 2509.35
  • Dolar 32.5753
  • Euro 34.7611
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 18 °C

Vücut direncini artırıyor, zindelik veriyor

Vücut direncini artırıyor, zindelik veriyor
C vitamini zengini bu meyve, sindirim sistemini rahatlatmaktan, bağırsak faaliyetlerini düzenlemeye kadar bir çok fayda sağlıyor...

Akdeniz Bölgesi'nde tamamen doğal ortamda yetişen 'Dikenli İncir', Mersin'in Silifke ilçesinde alternatif gelir kaynağı oldu. Anavatanı Güney Afrika olan, halk arasında 'Hint inciri' veya 'Frenk inciri' olarak da bilinen dikenli incir; maliyeti olmayan, kıraç alanlarda, kurak ve kireçli topraklarda yetişiyor.
Silifke'de turistlerin tercih ettikleri yaz meyvelerinden olan dikenli incirin insan sağlığına da önemli faydaları bulunuyor.

Mersin'in Silifke ilçesi Taşucu beldesinde 'Dikenli İncir' satarak aile bütçesine katkı sağlayan Emel Korkut (43) satışlardan çok memnun olduğunu söyledi. Sahil kesimlerinde tablalarda 3 tanesi 1 TL'den satışa sunulan dikenli incir, halk arasında da şifa kaynağı olarak biliniyor.

Meyveyi ağacından toplamasının pek de kolay olmadığını, İncirin sabah serinliğinde ve erken saatlerde toplanması gerektiğini belirten Korkut, kovalara topladığı incirleri önce buzdolabında soğuttuktan sonra üzerine buz kırıp tepside satışa sunduklarını kaydetti.

Meyveye, günü birlik yat gezilerine çıkan yerli ve yabancı turistler ile beldede kalan yazlıkçıların daha çok rağbet gösterdiğini ifade eden Korkut, "Doğal ortamda kendi haline yetişen ve özellikle Akdeniz'de bulunan Frenk yemişinin 3 tanesini 1 TL'den satıyorum. Birçok hastalığa iyi geldiği bilinen bu meyveyi soyarak ikram ediyorum. Dikenli olması nedeniyle bilmeyen bu meyveyi soyamaz. Bu nedenle müşterilerime soyarak soğuk bir şekilde ikram ediyorum." dedi.

Tarıma elverişli olmayan kayalıkların çevresinde kendiliğinden yetişen, hiç bir maliyeti olmayan ve bir tanesinin yaklaşık 70 gram ağırlığındaki incirin sulu ve hoş bir tadı olduğunu ifade eden Korkut, "Kendim bu meyveyi çok seviyor ve her gün en az 5 tane tüketiyorum. Özellikle yemeklerden sonra yediğimde midemde müthiş bir rahatlama hissediyorum. Güney bölgesi için bu mevsimin vazgeçilmez bir meyvesidir. Dikenli incire, adından da anlaşıldığı üzere çıplak elle dokunulmaması gerekiyor. Ağacı gibi kendisinin de üzeri tamamen kaktüs gibi dikenlerle kaplı olan bu meyvenin, kalın eldiven veya çatal-bıçak yardımıyla soyulup yenmesi gerekir." dedi.

VİTAMİN DEPOSU MEYVE: DİKENLİ İNCİR
Vitamin açısında da oldukça zengin olan, vücut direncini artırma, güç ve zindelik verdiği bilinen incirin faydaları bunlarla sınırlı değil. C vitamini yönünden oldukça zengin olan bu meyve, bağırsakları çalıştırma ve açlık hissini bastırma özelliği ile diyet yapanların gözdesi durumunda.

C vitamini yönünden zengin olan bu bitki, vücut direncini artırma, güç ve zindelik verme özelliğine sahip. Dikenli incirin, sindirim sistemini rahatlatan, bağırsak faaliyetlerini düzenleyen, kabızlık sorununu gideren son derece yararlı bir meyve olduğu ifade ediliyor.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4035 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim