• BIST 9530.47
  • Altın 2476.256
  • Dolar 32.4888
  • Euro 34.7781
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 17 °C

Vücut direncini artırıyor, zindelik veriyor

Vücut direncini artırıyor, zindelik veriyor
C vitaminin yönünden zengin olan meyve, vücut direncini artırıyor, güç ve zindelik veriyor...

Akdeniz şeridinde kendiliğinden yetişen ve kaktüs türü bir bitkinin meyvesi olan ''dikenli incir''lere Fransa'dan talep geldiği bildirildi.

Halk arasında ''Frenk inciri'' olarak da adlandırılan bitkinin ilçe genelinde 500 ton civarında yetiştiği belirtilirken, marmelat üretimi için gelen talebin köylüler için önemli gelir kaynağı olacağı kaydedildi.

Tarsus Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özellikle Akdeniz sahil şeridinde sık rastlanan yabani bir bitki olan dikenli incirin, köylüler için yeni bir umut olduğunu söyledi.

Doğada kendiliğinden yetişen incirin köylüler tarafından toplanıp, tanesinin 50 kuruştan satıldığını anlatan Ergezer, şöyle konuştu:

''İncir, yörede genellikle yaz aylarında buz üzerinde bekletilip, soyularak serinlemek amacıyla tüketiliyor. Bu da çok fazla bir gelir getirmiyor. Bu incir kozmetik başta olmak üzere, marmelat ve reçel sanayisinde kullanılıyor. Bu özelliğini bildiğimiz için uzunca bir süredir bitkinin dış ülkelere pazarlanabilmesi için çalışmalar yapıyorduk. Çalışmalarımızın meyvesini aldık. Dikenli incirlerimize ihracatçı bir firma aracılığıyla Fransa'dan talep geldi.''

TAMAMI İHRAÇ EDİLECEK

Ergezer, dikenli incirden marmelat ve meyve suyu imal edeceğini belirten firmanın yörede yetişen incirlerin tamamına talip olduğunu bildirdi.

Yörede 500 ton civarında dikenli incir yetiştiğini anımsatan Ergezer, ''Dikenli incir kırsal kesimlerde kendiliğinden yetişiyor. Köylüye de sadece toplayıp satmak kalıyor. Ürünün ihraç edilmesiyle köylülerimiz önemli bir gelir kaynağı elde edecek'' dedi.

Haziran ayı sonlarında hasadına başlanan incirlerin, firma yetkilileri nezaretinde toplanacağını söyleyen Ergezer, köylülere yeni gelir kaynağı sağlama çabalarının ise süreceğini bildirdi.

C VİTAMİNİ DEPOSU


Ergezer, hiçbir hormon veya katkı maddesi olmadan doğada kendiliğinden yetişen dikenli incirin, yapılan araştırmalarda, sağlık açısından da önemli bir bitki olduğunun kanıtlandığını söyledi.

Dikenli incirin ''C vitamini'' yönünden zengin olduğunun, bu nedenle vücut direncini artırma, güç ve zindelik verme özelliğinin kanıtlandığını belirten Ergezer, ayrıca sindirim sistemi rahatsızlıklarına da iyi geldiğinin bilindiğine dikkati çekti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2189 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim