• BIST 9524.59
  • Altın 2522.494
  • Dolar 32.5613
  • Euro 34.6657
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 11 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 16 °C

Yabancı hastaların gözü bu hastanede!

Yabancı hastaların gözü bu hastanede!
Göğüs Kalp Damar Cerrahisi alanında, Türkiye’nin en iyi hastanesi unvanını koruyan Siyami Ersek, yurt dışından gelen hastaların ilgisi üzerine, özel bir birim kurdu.

Yabancı hastalar için özelbir kat ayıran ve sağlık turizmi konusunda önemli bir adım atan Siyami Ersek Hastanesi, adeta 5 yıldızlı otel konforunda hizmet veriyor. Alanında Türkiye’nin en iyi hastanesi olan Siyami Ersek Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, sağlık turizmi için önemli bir adım attı. Yurt dışından gelen hastalara daha iyi bir hizmet vermek isteyen hastane yönetimi, özel bir kat tahsis etti. 5 yıldızlı otel konforunda dizayn edilen kat, sadece yurt dışından gelecek hasta ve yakınlarına hizmet verecek

DAHA UCUZA AVRUPA KALİTESİNDE HİZMET

Avrupa ve Amerika’daki hastaneler ile aynı teknolojiyi kullanan Siyami Ersek Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, çok daha ucuz fiyatlara hizmet veriyor. Yurt dışından gelen hastalar için ayrılan katta, özel bir doktor, sekreter ve müdür yardımcısı bulunuyor. Yabancı dil bilen doktor ve personel de, hastalar için hazır bekletiliyor.

Siyami Ersek Hastanesi’nin Türkiye’nin ilk kalp cerrahisinin yapıldığı yer olduğunu hatırlatan hastane yönetici Doç. Dr. Mehmet Eren, “Siyami Ersek, geçmişinden gelen avantajı günümü taşımız vaziyette. Etraf coğrafyanın dikkatini yıllardır çekiyor. Oradaki hastalar burayı tercih ediyorlar. Son dönemde yapılan modern çalışmaları ile Siyami Ersek dünya çapında hizmet veren bir yer. Gelen hastalara, hastanede özel bir kat ayrılmış durumda. Onlarla ilgilenen doktor, sekreter ve müdür yardımcımız var. Kendileri onlara her türlü yardımı veriyorlar” dedi.

Hastaların büyük bir kısmını dost ve akraba ülkelerden aldıklarını ifade eden Eren, “2013 yılında 20 civarında hasta ağırladık. Bütün çalışmalarımı 2014 için planladık. Bölümü revize ettik ve açtık. Daha fazla hasta bekliyoruz. Avrupa’nın çoğu ülkesine göre daha ucuz bir şekilde, daha kaliteli, güzel, otelcilik ortamında hizmet sunmaktayız” diye konuştu.

TÜRKMENİSTAN’DAN GELDİ ŞİFA BULDU

Babasını Türkmenistan’dan getiren ve kalp kapakçığı ameliyatı yaptıran Gülnara Shumakova ise “Memlekette doktorlarımızın bu ameliyatı yapmaya durumu yoktu. Burasını tavsiye ettiler. 1 ay önce buraya getirdik. Orada baya sıkıntılar yaşadık. Bayılmaları oldu. Burada şükürler olsun, Siyami Ersek’in bütün doktorlarına teşekkür ediyoruz. Misafirperverlikleri muhteşem. Doktorların hepsi gerçekten harika. Bizimle baya ilgilendiler. Bu kadarını beklemiyordum” şeklinde konuştu.

Hastanede, 525 yatak, 2 KVC yoğun bakım, 2 koroner yoğun bakım, 2 pediatri yoğun bakım ve 2 ameliyathane bulunuyor. Sağlık turizmi için ayrılan 15. Katta ise 8 oda yer alıyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 7391 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim