• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 26 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 24 °C
  • İzmir 22 °C

Yabancı sağlıkçıların ‘Özel’de çalışması ile ilgili yönetmelik Resmi Gazete'de yayınlandı

Yabancı sağlıkçıların ‘Özel’de çalışması ile ilgili yönetmelik Resmi Gazete'de yayınlandı
Yabancı sağlık personelinin özel sağlık kuruluşlarında çalışma koşullarını belirleyen Yönetmelik Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Türkiye'de çalışacak yabancı sağlık meslek mensubu ile ilgili yönetmelik Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmeliğe göre, yabancı sağlık personeli, çalışmak istedikleri özel sağlık kuruluşlarına başvuru yapacak. Yönetmelik; diş hekimi, eczacı, ebe ve hasta bakıcılar hariç özel sağlık kuruluşlarında çalışacak yabancı sağlık meslek mensuplarını kapsıyor.

Yönetmeliğe göre; yabancı sağlık personelinin mesleğini icra etmesine kanunen engel bulunmaması gerekiyor. Yabancı sağlık meslek mensuplarının özel sağlık kuruluşlarında mesleklerini icra edebilmesi için gerekli diğer çalışma şartları ise şöyle;

-Diploma ve/veya uzmanlık belgelerinin denkliği onaylanmış, bakanlıkça tescili yapılmış bulunmak,

- Üniversitelerin Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezleri tarafından yapılan Türkçe dil sınavında  Avrupa Dil Portfolyosu kriterlerine göre (B) veya üzeri seviyede başarılı olmak,

- İlgili mevzuata göre Türkiye’de çalışma ve ikâmet izni almış olmak,

- Hekimler için, zorunlu mesleki malî sorumluluk sigortası yaptırmak.

 

Yabancı sağlık meslek mensubu çalışmak istediği özel sağlık kuruluşuna başvuru yapacak. Kişinin özel sağlık kuruluşunda çalışma başvurusu, mesul müdür tarafından Yönetmelikte belirtilen belgeler ile birlikte İl Sağlık Müdürlüğüne, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından incelenen evraklarda eksiklik ve/veya uygunsuzluk bulunmaması halinde Bakanlığa gönderilecek. Başvuru dosyası, Bakanlıkça planlama kapsamında ve yönetmelikteki cetvelde yer alan belgeler açısından değerlendirilecek, uygun bulunması halinde yabancı sağlık meslek mensubunun diploması tescil edilerek mesleğini icra etmesinin Bakanlıkça uygun bulunduğuna dair belge düzenlenecek.

 

İlgili mevzuat kapsamında çalışma ve ikâmet izni alınarak bakanlık tarafından verilecek belge ile birlikte personel çalışma belgesi düzenlenmesi için İl Sağlık Müdürlüğüne başvurulacak, yabancı sağlık meslek mensubu, personel çalışma belgesinin Müdürlük tarafından onaylandığı tarihten itibaren özel sağlık kuruluşunda çalışabilecek.

Başvuru için gerekli belgeler şöyle:

- İlgili merci tarafından diploma ve/veya uzmanlık belgelerinin denkliğinin kabul edildiğini gösterir belge.

- Üniversitelerin Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezleri tarafından yapılan Türkçe dil sınavında Avrupa Dil Portfolyosu kriterlerine göre (B) veya üzeri seviyede başarılı olduğuna dair belge.

- Türkiye’de ilk defa meslek icrasında bulunacakların, geldikleri ülkenin Sağlık Bakanlığı veya Büyükelçiliğinden alınan ve kanunen mesleğini yapmaya engel halinin bulunmadığını gösteren belge.

- Çalışacakları özel sağlık kuruluşu ile yabancı sağlık personeli arasında yapılan ve yabancı sağlık personeline ödenecek aylık ücret miktarının da belirtildiği hizmet sözleşmesi.

Haber: Abdullah Gökhan Pekak / SAĞLIK AKTÜEL

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 6938 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim