• BIST 9080.36
  • Altın 2325.321
  • Dolar 32.3781
  • Euro 35.018
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 25 °C

"Yabancılara sağlık sigortası, 1,5 milyar lira ek prim üretimi demek"

"Yabancılara sağlık sigortası, 1,5 milyar lira ek prim üretimi demek"
İkamet izni alacak yabancılara özel sağlık sigortası yaptırma zorunluluğu getirildi. Genelge, yeni başvuru yapacakların yanında, Türkiye'de oturma izni bulunan 2 milyon 442 bin yabancıyı da kapsıyor.

Güneş Sigorta Genel Müdürü Serhat Süreyya Çetin, ikamet izni alacak yabancı uyruklulara sağlık sigortası uygulamasının sektör için 1,5 milyar lira ek prim üreteceğini ifade etti.

Güneş Sigorta Genel Müdürü Çetin, yaptığı yazılı açıklamada, nisan ayında uygulamaya alınan yeni yönetmelikle, ikamet izni alacak yabancılara özel sağlık sigortası yaptırma zorunluluğu getirildiğini anımsatarak, genelgenin yeni başvuru yapacakların yanında, Türkiye'de oturma izni bulunan yabancıları da kapsadığını ifade etti.

Oturma izni sayısının büyük bir ivmeyle arttığına işaret eden Çetin, "2010 ile 2013 yıllarında yüzde 72 gibi yüksek bir artış oranı var. Aynı dönemde kısa süreli oturma izni alanların sayısı ise yüzde 234 artmış durumda. Bugün Türkiye'de oturma izni bulunan 2 milyon 442 bin yabancı var. Yeni başvuru yapacak kişilerin yanında, halihazırda ülkemizde yaşayan yabancı uyrukluların da yenilemeleri esnasında özel sağlık sigortası yaptırmaları gerekecek. Tüm bu veriler bize, sektörümüzün önümüzdeki yıllar için ne kadar önemli bir potansiyelle karşı karşıya olduğunu gösteriyor" değerlendirmesinde bulundu.

Çetin, yaptırılacak özel sağlık sigortasının kapsam ve teminat yapısının Sigortacılık Genel Müdürlüğü tarafından duyurulduğunu aktararak, "Buna göre ikamet izni almak isteyen bir kişinin yaptırması gereken minimum teminatlı bir poliçenin ortalama primi 600 lira. Bu da sektör için yıllık 1,5 milyar lira potansiyel prim üretimi demek. Sigorta sektörün 2013 yılı toplam prim üretiminin 24 milyar lira olduğunu düşündüğümüzde, bunun sektörümüze yüzde 6 yeni kaynak sağlayacağını görüyoruz" ifadelerini kullandı.

Konu ile ilgili genelgenin yayınlanmasının ardından hemen karşılanması gereken önemli bir ihtiyaç doğduğunu belirten Çetin, kendilerinin de bu ihtiyacı karşılamak üzere harekete geçtiklerini ve kısa sürede çıkardıkları yabancı uyruklulara özel sağlık sigortası ürününü pazara sunduklarını anlattı.

Çetin, "Hem ürünümüz hem verdiğimiz hızlı hizmetle sektöre liderlik ederek bu alanda pazara yön verir konuma geldik. Sektörümüze bu konuda rol model olmaktan ve sigortalılarımızın yanında yer almaktan mutluluk duyuyoruz" dedi.

Açıklamaya göre, yabancı uyruklulara özel sağlık sigortasında, sigortanın geçerli olduğu anlaşmalı sağlık kurumlarında yatarak tedavi teminatı limitsiz, anlaşmalı olmayan sağlık kurumlarında ise yıllık 20 bin lira limitle sunuluyor. Bu teminat kapsamında sigortalı katılım payı yüzde 20 olurken, ayakta tedavi teminatında ise yıllık 2 bin lira limit bulunuyor. Bu teminatta sigortalının katılım payı yüzde 40 olarak belirlendi.

Bu haber toplam 4075 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim