• BIST 9055.87
  • Altın 2292.207
  • Dolar 32.314
  • Euro 35.1085
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 25 °C

Yağları eritmenin tek yolu

Yağları eritmenin tek yolu
Spor yapmak kişiyi obezite, kalp hastalıkları, tansiyon ve diyabet gibi kronik hastalıklardan koruyor. Ayrıca, kilo vermeyi sağlıyor ve solunum ile bağışıklık sistemlerini güçlendirip iyi kolesterolü yükseltiyor.

Spor yapmak kişiyi obezite, kalp hastalıkları, tansiyon ve diyabet gibi kronik hastalıklardan koruyor. Ayrıca, kilo vermeyi sağlıyor ve solunum ile bağışıklık sistemlerini güçlendirip iyi kolesterolü yükseltiyor. Sağlık için haftada 3 gün 30-35 dakika, kilo vermek içinse haftada en az 4 gün 45 dakika egzersiz yapmak gerekiyor.

YAĞ YAKMAK İÇİN YÜRÜYÜN
Beslenme ve Diyet Uzmanı Müge Özyurt ile Beslenme ve Diyet Uzmanı Burcu İnce, “Yağ yakmak için en az 15-20 dakika spor yapılmalı. İdeal olan; düşük veya orta yoğunlukta 45-50 dakikalık yürüyüştür” diyor. Metabolizmayı hızlandırdığından yürüyüş ve koşma gibi egzersizlerle birlikte ağırlık kaldırılması da tavsiye ediliyor. Bilinçsiz yapılan sporun yarardan çok zarar getirdiğine dikkat çeken Özyurt ile İnce, “Sağlıklarını korumak amacıyla spor yapanların bunu haftada en az 3-4 kez gerçekleştirmeleri gerekiyor. Kişinin spora yönelme amacı kilo vermekse koşu ve yüzme gibi kardiyo egzersizlerden yararlanılmalı ve bu tablo ağırlık çalışmalarıyla desteklenmeli” diye konuşuyor.

AÇ KARNINA YAPILMAMALI
Sabah sporunu seven ve “Ancak bu saatlerde spor yapabilirim” diyenlerin karınlarının tok olması isteniyor. Bu durumda olanlara kahvaltıdan 2 saat sonra spor yapmaları öneriliyor. Zaman sorunu kişiyi kalktıktan sonra 1 saat içinde spor yapmaya zorluyorsa biraz karbonhidrat, kuru üzüm, 2-3 kuru kayısı, 2 ceviz tüketilmesi öneriliyor. Öğlen spor yapanlar için sağlambir kahvaltı şart! Kahvaltıda tamtahıllı ekmekle hazırlanan peynirli sandviç, domates ve salatalık iyi bir alternatif olarak değerlendiriliyor. Spordan 1 saat önce süt ilemeyve, yoğurt veya sadece meyveden oluşan ara öğün tüketmek yararlı bulunuyor. Spora akşamiş çıkışında gidenlerin bir sandviç vemeyve suyu tüketmeleri isteniyor. Spora aç gidildiğinde, çok enerji harcanıyor. Bu da, spor sonrasında çok yemeye yol açıyor.

Spordan sonra muz yiyin DOMATES SUYU İÇİN
SPORDAN sonra boşalan deponun, muz ya da meyve suyu gibi glisemik indeksi yüksek besinlerle doldurulması gerekiyor. E vitamini ihtiyacının giderilmesi için de, günde 10-15 adet fındık ya da badem tüketilmeli. Spordan geç saatte çıkılması halinde (saat 21.00 gibi) akşam yemeği yenilmemeli. Alternatif olarak meyve suyu ve sandviç veriliyor. Spor sırasında, 15-20 dakika aralıklarla, 1 çay bardağı su tüketilmesi gerekiyor. Kalp kası açısından önemli olan sodyum ve potasyumun kaybı suyla yerine konulamadığı için, domates suyu tüketimine ağırlık vermek de şart!

CEYDA ERENOĞLU- GAZETE HABERTURK- HT MAGAZİN
 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4634 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim