• BIST 9059.38
  • Altın 2295.098
  • Dolar 32.3137
  • Euro 35.1151
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 25 °C

Yağmur ormanlarının sağlık iksiri

Yağmur ormanlarının sağlık iksiri
Güney Amerika ve Amazonların mucize meyvesi acai, obezite, kalp-damar hastalıkları, kanser, yaşlılıkla savaş ve uyku problemleri gibi pek çok soruna karşı kullanılıyor.

Orta ve Güney Amerika’nın Amazon bölgesinde yetişen acai meyvesi bir çeşit böğürtlendir. Acai böğürtleni veya çileği Amazon yağmur ormanlarında bulunan palmiye ağaçlarında yetişir. Bu çilek, görünüm olarak yaban üzümünün iri ve mor renklisi gibidir. Harika faydalarına rağmen toplandığı gibi yenilmez. Taze toplandıktan sonra özü çıkartılarak kullanılır. Brezilyalılar tarafından yüzyıllardır çerez olarak ve dinçleştirici etkisi için toplanan acai, son zamanlarda Amerika başta olmak üzere tüm dünyanın ilgisini çekmeye başladı. Zayıflatıcı özelliği nedeniyle zayıflama ve fitness programlarının vazgeçilmez bitkisi haline geldi. Doktor Nicholas Perricone’nin Oprah Winfrey Show’da acai meyvesini ‘yaşlanmaya meydan okuyan süper yiyecek’ diye tanıttıktan sonra meyve Kuzey Amerika’da popülerlik kazandı. Günümüzde acai meyvesi diyet destekleri olarak da pazarlanıyor.

Güçlü afrodizyak etkisi var

Antioksidan kapasitesi dışında, acai meyvesinin sağlık ile ilgili birçok iddia aşamasında belirtilen yararlarından bahsedilmektedir. Bu iddialar: kalp hastalıkları ile savaşılmasında ve kilo vermede yardımcı olmayı, yaşlanmayı önlemeyi, kanseri durdurmayı, seksüel performansı geliştirmeyi, sindirimi ve uykuyu düzenlemeyi, kireçlenmeyi ve genel sağlığı iyileştirmeyi içermektedir. İşte acai’nin bazı faydaları...

ZİNDELİK VE GENÇLİK VERİYOR

-Acai meyvesi enerji vererek kişiyi zinde tutar.
-Bağışıklık sistemini kuvvetlendirerek, kan dolaşımını düzenler.
-Yapılan araştırmalar sonucu, acai böğürtlenlerinin lösemili hücrelerin yüzde 86’sını yok ettiği ortaya çıkmıştır. Bu sayede acai, özellikle Amerikalı bilim adamları tarafından dünyadaki en sağlıklı meyve olarak tanımlanmaktadır.
-Tadı, çikolata soslu çileğe benzeyen acai, sütten daha fazla kalsiyum, böğürtlenden daha fazla antioksidan, multivitamin haplarından daha fazla besleyici madde içerir.
-Acai meyvesi; antosiyanin, polifenol, fitosterol, omega 3, omega 6, omega 9, diyet lifi, E-C-B vitaminleri, kalsiyum, fosfor, potasyum ve demir içerir.
-Sindirim sistemini iyi çalıştırır. 8Kan dolaşımını iyileştirir. 8Bebeklerde ve çocuklarda zekayı artırıcı etkisi vardır. 8Afrodizyak etkisi bulunur. 8Uyku rahatsızlıklarına, uykusuzluğa iyi gelir.
-Küçük ağrı ve sızıları kesin olarak dindirir. 8Kronik yorgunluğa iyi gelir. 8Yaraların iyileşme hızını artırır. 8Kilo verme, yağ eritmeye iyi gelir. 8Depresyon semptom ve belirtilerini kısmi olarak iyileştirir.

Selahattin DÖNMEZ
[email protected]

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3036 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim