• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 26 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 24 °C
  • İzmir 22 °C

Yakalanmadan önleminizi alın!

Yakalanmadan önleminizi alın!
Grip virüsü, insandan insana, hapşırma ve öksürme ile saçılan damlacıklar yoluyla bulaşabileceği gibi, el ve cansız nesnelerle temas sonucu da bulaşabilmektedir...

Grip salgınlarının özellikle yaygın olduğu sonbahar ve kış aylarında alınacak basit önlemlerin, gripten koruyabileceğini belirten Hisar Intercontinental Hospital Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzm. Dr. Ramazan Gözüküçük, hem işgücü kaybını azaltacağınızı hem de hastalığı bulaştırmayarak ailenizi ve çevrenizi gribal enfeksiyonlardan koruyabileceğinizi söylüyor...

Grip virüsü, insandan insana, hapşırma ve öksürme ile saçılan damlacıklar yoluyla bulaşabileceği gibi, el ve cansız nesnelerle temas sonucu da bulaşabilmektedir. Hasta olan kişiler, gribal belirtiler görülmeden bir gün önce ve hastalık boyunca enfeksiyonu yayabilirler. Bu nedenle okul, iş yeri gibi kalabalık ortamlarda bulunan kişiler özellikle risk altındadır.

Okul çağındaki çocuklar gibi kalabalık ortamlarda bulunanlarda hastalığa yakalanma oranı yüksek iken, yaşlılarda ve altta yatan hastalığı olanlarda gribe bağlı ölüm oranı yüksektir. Virüsün vücuda girmesi ile başlayan bulgular genellikle 7-10 günde iyileşme ile sonuçlansa da, özelikle çocuk ve yaşlılarda bazen sinüzit, bronşit veya zatürre gibi ciddi enfeksiyonlara yol açabilirler.

Bu nedenle gripten korunma çok önemlidir. Hisar Intercontinental Hospital Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzm. Dr. Ramazan Gözüküçük, aşağıda sıralanan basit önlemler ile gripten korunabileceğimizi söyledi:

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN...  

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2511 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim