• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 15 °C

Yakın Gözlükleri Rafa Kalkıyor

Yakın Gözlükleri Rafa Kalkıyor
Yaşa bağlı yakını görememe durumundan Intra-Cor tedavisiyle, 15 saniyede kurtulunabiliyor.

Uzağı net gören ve 45 yaşından sonra yakını göremeyen hastalara uygulanan "Korneanın iç tabakasına işlem yapmak" anlamına gelen Intra-Cor tedavisiyle, 15 saniyede yakın gözlükleri rafa kaldırılabiliyor

Acıbadem Göz Hastanesi Medikal Direktörü Doç. Dr. Bozkurt Şener, 40’lı yaşlardan itibaren herkesin gözünde yaşa bağlı yakını görme kusuru (presbiyopi) oluştuğunu söyledi.

Intra-Cor Presbiyopi Tedavisi Nasıl Uygulanıyor?
Intra-Cor Presbiyopi yönteminde, göze en az müdahale yapılarak yakın görüşün düzeltildiğini anlatan Şener, şöyle devam etti:

"Intra-cor tedavisi esasında çizme tekniği ile bugünkü femtosecond (göze dokunmadan kesi yapabilen) tekniğin bir karışımıdır. Gözün tam ortasına yani merkezine hava kabarcıkları ile 5 tane ince çizik yapılıyor. Bu çizikler gözle görülemeyecek ince çizgiler haline geldikten sonra aralarına gözün kendi sıvısı doluyor. Arasına sıvı giren çizikler sayesinde gözün iç basıncı gözün yüzeyini hafif şekilde yukarı itiyor ve bombeleştiriyor. Göz yüzeyinin yukarı kalkmasıyla 2 derecelik bir yakın düzeltme elde ediliyor. Göze yapılan bu müdahale kendiliğinden oluşan bombelerin kalıcı olmasından dolayı yakın görme problemi bir daha yaşanmıyor."

Bu yöntemin uygulandığı her 100 kişiden 85’inin gözlüksüz gazete okur hale geldiğini de ifade eden Şener, "Uzağı net gören ve 45 yaşından sonra yakını göremeyen hastalara uygulanan ’korneanın iç tabakasına işlem yapmak’ anlamına gelen ıntra-cor tedavisiyle, 15 saniyede yakın gözlükler rafa kaldırıyor" dedi.

İnce Kornealara ve Kataraktı Olanlara Uygulanamıyor
Şener, daha önce lazer tedavisi olmuş kişilere de uygulanabilen yöntemin, sadece çok ince kornealara sahip olanlara ve katarakt başlangıcı tespit edilen hastalarda uygun olmadığını vurguladı.

15 saniye süren uygulamanın ağrı, enfeksiyon gibi risklerinin de bulunmadığına işaret eden Şener, "Sadece korneanın ara tabakası etkilendiğinden ve ön yüzeyi dokunmadığımız için kişi lazerden sonra çıkıp birkaç saat içinde normal hayatına geri dönebiliyor’’ diye konuştu.

Önce Tek Göze 3-6 Ay Sonra İkinci Göze Uygulanıyor
Tedavinin öncelikle tek göze, ardından 3 ile 6 ay sonrasında diğer göze de uygulandığını belirten Şener, sözlerini şöyle tamamladı:

"Intra-cor Presbiyopi kornea içi bir uygulama olduğu için daha önce katarakt ameliyatı olmuş kişilerde de başarıyla gerçekleştiriliyor. 15 saniyede damla anestezi ile yapılan uygulama için sadece korneanın çok ince olmaması gerekiyor. Herhangi bir yan etkisi olmayan ve acı vermeyen yöntemle yakını göremeyen hastalar operasyonun ertesi gün net bir şekilde görmeye başlıyor."
 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 12434 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim