• BIST 9090.76
  • Altın 2323.472
  • Dolar 32.3694
  • Euro 34.9717
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 19 °C

Yakın gözlüklerinizden ömür boyu kullanın

Yakın gözlüklerinizden ömür boyu kullanın
40’lı yaşlardan itibaren herkesin gözünde yakını görme bozukluğu oluşuyor.

Ancak yaş ilerledikçe kaçışı olmayan yakını görme kusuru yeni bir cerrahi yöntemle artık tarihe karışıyor. Intracor Presbiyopi arı verilen yöntem sayesinde yakın gözlükleri rafa kalkıyor.
Göz kusurlarının tedavisi için tıp dünyasında yerini alan lazer cerrahisi sınır tanımıyor. Uluslararası Oftalmoloji dünyası tarafından son 20 yılın en önemli buluşu sayılan “Intracor Presbiyopi” tedavisi ile artık yaşa bağlı ortaya çıkan yakını görememe kusuru tarihe karışıyor. Uzun yıllar üzerinde çalışılan ve son yılların en önemli buluşu sayılan "Intra-Cor Presbiyopi "40 yaş sonrası ortaya çıkan yaşa bağlı yakını görme kusuru (presbiyopi) tedavisinde başarı oranı en yüksek tedavi olarak görülüyor. Acıbadem Göz Hastanesi Medikal Direktörü Doç. Dr. Bozkurt Şener’in uyguladığı Femtosecond Intracor Presbiyopi tedavisi, tüm yöntemlerden farklı olarak 15 saniye gibi kısa bir zamanda yakını görememe kusurunu ortadan kaldırıyor. Korneanın ara tabakasına küçük bir müdahale ile uygulanan yöntem uzağı görme problemine yol açmadan 1–2 saat içersinde hastanın yakını görüşünü düzeltiyor. ‘Korneanın iç tabakasına işlem yapmak’ anlamına gelen Intra-Cor tedavisinde diğer yöntemlerin aksine korneanın dış tabakasına, kesi, flap kaldırma ya da tıraşlama gibi müdahaleler yapılmadığı için hasta ağrı ya da enfeksiyon gibi yan etkiler yaşamıyor.

15 SANİYEDE YAKIN GÖRME SORUNUNA KESİN ÇÖZÜM
Intracor Presbiyopi tedavisi, diğer yöntemlerde yaşanan yakını düzeltirken uzak görüşün bozulması gibi problemler yaşatmadan hastanın gözüne multifokal lens (uzağı ve yakını gösteren) takılmış gibi uzağı ve yakını aynı anda net görmesini sağlıyor. Uygulanmaya başlandığından bu yana önemli sonuçlar elde ettiklerini belirten Acıbadem Göz Hastanesi Medikal Direktörü Doç. Dr. Bozkurt Şener “Presbiyobi için bu zamana kadar lazer cerrahisini bu kadar heyecanlandıran ve başarı oranı bu kadar yüksek bir yöntem yoktu. Yalnızca Femtosecond lazer cihazı ile yapılan bu yöntem korneanın ara tabakalarına uygulanıyor ve yaklaşık 15 saniye sürüyor. Kornea dıştan kesilmediği için dokunun zamanla kendisini iyileştirmesi söz konusu olmuyor. Doku kendini iyileştirmediği için de eski haline dönmüyor ve böylece yakın görme problemi ileriki dönemlerde tekrar etmeden kalıcı olarak ortadan kalkıyor” şeklinde konuştu.

Doç. Dr. Şener; tüm lazer teknikleri içersinde göze en az müdahalenin bu teknikle yapıldığını ve bu küçük müdahalenin yakın görüşü düzelttiğini belirtti. Intracor tedavisinin esasında çizme tekniği ile bugünkü femtosecond (göze dokunmadan kesi yapabilen) tekniğin bir karışımı olduğunu söyleyen Doç.Dr. Şener şunları söyledi: “Gözün tam ortasına yani merkezine hava kabarcıkları ile 5 tane ince çizik yapılıyor. Bu çizikler gözle görülemeyecek ince çizgiler haline geldikten sonra aralarına gözün kendi sıvısı doluyor. Arasına sıvı giren çizikler sayesinde gözün iç basıncı gözün yüzeyini hafif şekilde yukarı itiyor ve bombeleştiriyor. Göz yüzeyinin yukarı kalkmasıyla 2 derecelik bir yakın düzeltme elde ediliyor. Göze yapılan bu müdahale kendiliğinden oluşan bombelerin kalıcı olmasından dolayı yakın görme problemi bir daha yaşanmıyor.”

INTROCOR TEDAVİSİNDE HATA RİSKİ SIFIR
45–50 yaşta herkesin ihtiyaç duyduğu yakın gözlüğü sorununu tamamen ortadan kaldıran Intracor tedavisinde en iyi sonuçların alındığını söyleyen Doç.Dr. Bozkurt Şener cihazın modifiye edilmiş son hali ile hata riskinin çok azaldığını söyledi. Uzağı net gören ve 45 yaşından sonra yakını göremeyen hastalara uyguladıkları bu yeni yöntemin daha önce lazer tedavisi olmuş kişilere de uygulanabileceğini anlatan Şener, “Intracor Presbiyopi kornea içi bir uygulama olduğu için daha önce katarakt ameliyatı olmuş kişilerde de başarıyla gerçekleştiriliyor. 15 saniyede damla anestezi ile yapılan uygulama için sadece korneanın çok ince olmaması gerekiyor. Herhangi bir yan etkisi olmayan ve acı vermeyen yöntemle yakını göremeyen hastalar operasyonun ertesi gün net bir şekilde görmeye başlıyor” diye konuştu. Doç.Dr. Bozkurt Şener, bu yeni uygulamanın göz tedavisinde bir çığır açtığını belirterek bunun çok önemli bir gelişme olduğunu da sözlerine ekledi.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3742 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim