• BIST 9059.38
  • Altın 2292.207
  • Dolar 32.314
  • Euro 35.1085
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 25 °C

Yanık saç- cilt dosyaları kabardı!

Yanık saç- cilt dosyaları kabardı!
Kayıt dışı çalışan kuaförlerin sağlıksız ürün kullanmasından kaynaklı saç ve cilt yanıkları gün geçtikçe artıyor.

İZMİR Kuaförler, Manikürcüler ve Güzellik Salonu İşletmeleri Odası Başkanı Sezai Apaydın, kayıt dışı çalışan kuaförlerin sağlıksız ürün kullanmasından kaynaklı saç ve cilt yanıkları nedeniyle kendilerine birçok şikayet geldiğini, bu tür davaların açılması sonucu mahkemelerden de bilirkişi taleplerinin arttığını söyledi.

Sektörde kayıt dışının büyük sorun yarattığını vurgulayan Sezai Apaydın, “Hiçbir kaydı olmayan kuaförler var. Krizde iş imkanı bulamayan kuaförlüğü seçiyor. Öyle olunca da çığ gibi büyüyoruz. Türkiye'deki tedarik firmaları da çok olumsuz ürünler ithal edebiliyor. Çok ucuza gelen ürünler de var. Kuaför de bu ürünleri kullanarak saça ve cilde zarar veriyor” diye konuştu.

Apaydın, bu durumun hem müşteriye hem kuaförlere büyük zarar verdiğini dile getirdi. Apaydın, “Bilinçsiz ve ucuz kuaförlere giden hanımların mahkemelerde yanık saç ve yanık cilt dosyaları oldukça kabarık. Mahkemeler odamızdan sürekli bilirkişi raporu istiyor. Bir de biz çağrılmadan görülen davalar var. Ayrıca dava açmayanları da düşünürsek sayı daha da artıyor. Odamıza bu yönde yılda en az 100 şikayet, 10'a yakın da bilirkişi isteği geliyor” dedi.

‘TİCARETTEN ÖNCE SANAT YAPIYORUZ’

Sezai Apaydın, Oda olarak sorunlara çözüm bulmaya çalıştıklarını, ancak yetki konusunda sıkıntı yaşadıklarını kaydetti. Apaydın, “Bu haksız rekabetin önüne geçmek için kimse birşey yapamıyor. Denetim birimleri gerektiği gibi çalışmıyor. Biz tarifeye tabi bir esnafız. Uyulmadığında gerekli işlem yapılması lazım. Bizim yaptığımız sanat işini ticaretle karıştırıyorlar. Biz bir sanat yapıyoruz, meslek ifa ediyoruz, Bunun al- sat ile alakası yok” diye konuştu.

DİSİPLİN CEZASI ETKİLEMİYOR

Kullanılan malzemenin kalitesinin çok önemli olduğunu da ifade eden Apaydın, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bizler yetkisiz yetkili olarak ne yapabilirsek onları yapma çabasındayız. Beklentiler çok ama bize verilen yetki yok. Örneğin haksız rekabetle ilgili konuda, tarifeye uymayanı benim verdiğim disiplin cezası ilgilendirmiyor. Daha net karşısına çıkmalıyız. Standardını kontrol edebilmeli, gerekirse ‘açılmasın’ diyebilmeliyim. Burada Maliye'ye de büyük görev düşüyor. Maliye açılış belgesini verirken oda kaydını ve Milli Eğitim'in verdiği ustalık belgesini mutlaka almalı. Tüketiciler de bu tür kuaförlere karşı dikkatli olmalı.”

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5616 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim