• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 16 °C

Yanlış sünnet kurbanı oldu. Hatalı sünnet iddiasıyla dava açtılar

Yanlış sünnet kurbanı oldu. Hatalı sünnet iddiasıyla dava açtılar
İzmir'in Torbalı ilçesinde Nazlı-Hasan T. çifti, 9 yaşındaki oğulları Bedirhan T.'ye özel bir tıp merkezinde hatalı sünnet yapıldığı iddiasıyla tıp merkezi ve doktor hakkında...

İzmir'in Torbalı ilçesinde Nazlı-Hasan T. çifti, 9 yaşındaki oğulları Bedirhan T.'ye özel bir tıp merkezinde hatalı sünnet yapıldığı iddiasıyla tıp merkezi ve doktor hakkında 50 bin liralık tazminat davası açtı.

İzmir'in Torbalı ilçesinde ikamet eden veteriner hekim Hasan T. ve ev hanımı olan eşi Nazlı T., geçtiğimiz Haziran ayında ilçede bulunan özel bir tıp merkezinde ilköğretim okulu 4. sınıf öğrencisi oğulları Bedirhan T.'yi sünnet ettirdi. Küçük çocuğun kanaması durmayınca gittikleri Ege Üniversitesi Hastanesi Çocuk Polikliniği'nde hatalı sünnet yapıldığını öğrenen çift, özel tıp merkezi ve doktor hakkında 50 bin liralık tazminat davası açtı.

Aile, Uzman Doktor B.K. tarafından kendilerine alisklamp adı verilen ve eğitimini aldığını iddia ettiği özel bir aparat ile sünneti yapacağını ve bu şekilde sünnet işleminin ağrısız sızısız olacağını söylediğini belirtti. Anne Nazlı T., sünnetin özel bir aparat takılarak yapıldığını ve aparatın 3 gün sonra aynı hastanede ve aynı hekim tarafından çıkartıldığını söyledi. Aparatın çıkartıldığı gün kanamanın durdurulamadığını belirten anne Nazlı T., "Oğlumuzun ağrı ve ateş şikayeti ve akabinde kanama olayı

yüzünden Temmuz ayında Ege Üniversitesi Hastanesi Çocuk Polikliniği'ne gittik. Kanama orada durduruldu. Ancak orada verilen sağlık raporunda kesim işleminin hatalı olduğunu öğrendik ve olaya ilişkin sağlık raporu aldık. Doktorlara özel bir aparatla sünnetin gerçekleştiğini belirttik ancak onlar bize 'Bu işlem 30-40 yıl önce yapılıyordu' söylemi ile karşılaştık. Biz titiz davranarak oğlumuzun sağlıklı şekilde sünnet işlemini özellikle özel bir merkezinde yaptırmak istedik ancak yaşadığımız olaya bakın" dedi.

"OĞLUMUN PSİKOLOJİSİ BOZULDU"
Sünnet işleminin ardından oğlunun psikolojik davranış bozuklukları sergilediğini söyleyen Nazlı T., "Oğlum yaz mevsiminde dışarı çıkamıyordu. Arkadaşları parklarda oynarken kendisi balkonda durur, arkadaşları gelince de içeri kaçardı. Zaman zaman da sinirli ve hırçın davranışları oluyordu. Artık doktora dahi gitmek istemiyor" diye konuştu.

Olayı yargıya taşıyan çift, "Yaşadıklarımız basit bir olay değildi. Bunun bir karşılığı olmalıydı. 50 bin liralık bir maddi ve manevi tazminat davası açtık. Elbete bu rakam ya da daha fazlası bizim için önemli değil, ancak bu olaydan bir şekilde ders alınmalı" dediler.

Ailenin avukatı Ömer Reşit Ayebe ise, ailenin ve çocuğun psikolojik olarak üzüntü içerisinde olduklarını, maddi ve manevi 50 bin TL'lik tazminat davası açtıklarını söyledi. Ayebe, "Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahi Anabilim Dalı tarafından bir operasyon daha yapıldı. Hasarın boyutlarına ilişkin rapor 6 ay sonra verilecek. Ege Üniversitesi tarafından verilen raporda hekim hatası yüzünden yanlış kesim yapıldığı yazılı" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5284 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim