• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 24 °C

Yanlış sünnete dikkat!

Yanlış sünnete dikkat!
Denizli Devlet Hastanesi Çocuk Cerrahi Uzmanı Dr. Erdal Türk, uzman olmayan kişiler tarafından yapılan yanlış sünnetlerin, çocuklarda ilerleyen yaşlarda ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini söyledi.

Okulların kapanmasına yakın bir dönemde bir çok ailenin küçük yaştaki çocuklarının sünnetini yaptırmaya hazırlandığını belirten Çocuk Cerrahi Uzmanı Dr. Erdal Türk, sünnet konusunda aileleri uyardı. Sünnetin cerrahi bir müdahale olduğunu ve genel anestezi altında cerrahi yöntemlerle yapılması gerektiğini belirten Türk, en uygun sünnet döneminin yeni doğan dönemi ile 6 ay ve 1,5 yaş aralığı olduğunu, 7 yaşından daha büyük ve çevreyle sözlü iletişime geçebilen, okul çağındaki çocukların ise lokal anestezi altında ve steril bir ortamda, cerrahi yöntemlerle sünnet edilebileceğini ifade etti.


Türk, 2 ve 6 yaş aralığındaki çocukların psikolojik sorun görülebileceğini bu nedenle bu yaş gruplarındaki çocuklarda sünnetten kaçınılmasını önerdiklerini söyledi. Uzman olmayan, düşük ücret karşılığı sünnet yapanların hatalı operasyonlara neden olduğunu ifade eden Çocuk Cerrahi Uzmanı Dr. Erdal Türk, bu hataların çocuğun ilerleyen yaşlarında onarılmaz yaralara yol açabileceğini söyledi.


Uzman olmayan kişiler tarafından yapılan yanlış sünnetlerde derinin fazla ya da az bırakılması, kötü nedbe dokusu kalması, kanama, şekil bozuklukları, idrar yolunun zarar görmesi gibi kalıcı sakatlıklar ve enfeksiyonların karşılaşılabilecek problemlerden bazıları olduğunu ifade eden Türk, `Ayrıca çocuğun ilerleyen yaşlarında ağrılı ereksiyon, erken boşalma, penis eğrilikleri gibi ciddi tıbbi sorunların ortaya çıkmasına neden olabilir. Sünnetin uzman kişilere yaptırılması ile bu tür komplikasyonlar en aza indirilebilmektedir. Bu nedenle aileler çocuklarının sünnetini mutlaka uzman kişilere yaptırmalıdır.` dedi.


Çocuk Cerrahi Uzmanı Dr. Erdal Türk, hatalı sünnetin önüne geçilebilmesi için çocuklarını sünnet yaptırmak isteyen ailelerin Denizli Devlet Hastanesi Çocuk Cerrahisi Polikliniği`ne müracaat edebileceğini belirtti

 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 9708 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim