• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 16 °C

Yapılan işin mutlaka matematiksel ve somut neticesi olması gerekiyor

Yapılan işin mutlaka matematiksel ve somut neticesi olması gerekiyor
SGK Başkanı Fatih Acar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Daire Başkanlığı ile SGK Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü arasında Kayıtlı İstihdamın Teşviki II (KİTUP) Projesi imza törenine katıldı.

SGK Başkanı Fatih Acar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Daire Başkanlığı ile SGK Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü arasında Kayıtlı İstihdamın Teşviki II (KİTUP) Projesi imza törenine katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Başkan Acar, kayıt dışı istihdam ile mücadelede olumlu sonuçlar alındığını ifade ederek kayıt dışı istihdamın önlenmesinde KİTUP-I projesine vurgu yaparak projenin uygulandığı illerde kayıt dışının önemli ölçüde azaldığını belirtti.

Acar, dış kurumlarla birlikte yapılan ortak çalışmalar neticesinde kayıt dışı ilemücadele konusundaki başarılara değinerek, daha planlı ve programlı bir şekilde mücadeleye devam edeceklerinin altını çizdi.

2008 yılından bu güne aktif sigortalı sayısının 18 milyonu aştığını belirten Başkan Acar, SGK’nın kayıt dışı istihdam projelerinde çok önemli katkısı olduğunu söyledi. 81 ilde kurulan kayıt dışı ile mücadele servislerinin çalışmaları neticesinde, 1 milyon 435 bin kişinin kayıt altına alındığını kaydeden Acar, 85 bin işyerinin de tescilli hale getirildiğini belirtti.

2013 yılında meslek kodu uygulamaları ile ilgili yedi büyük ilde 83 bin TÜRMOB üyesinin katılımıyla bölgesel toplantılar yapılacağına dikkati çeken Acar, kayıt dışı mücadeleyle ilgili önemli neticeler alınacağını söyledi. Başkan Acar, kayıt dışı istihdam projesinin ikincisinin nisan ayında başlayacağını, 2015 Nisan ayında tamamlanacağını söyleyerek, saha araştırmaları yapmak suretiyle sorunun temeline inebileceklerini kaydetti.

Acar: Yapılan İşin Mutlaka Matematiksel Ve Somut Neticesi Olması Gerekiyor
Türkiye’de ilk defa risk odaklı denetim grubunun SGK bünyesinde kurulduğunu hatırlatan Acar, yapılan işin mutlaka matematiksel ve somut neticesi olması gerektiğini söyledi.

Başkan Fatih Acar’ın konuşmasının ardından söz alan SGK Strateji Geliştirme Başkanı Ahmet Açıkgöz ise KİTUP-I Projesinin tamamlandığını, en önemli ve ilk proje olmasından memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

Sigorta Primleri Genel Müdürü Cüneyt Olgaç ise konuşmasında 30 ayrı sektöre 30 ayrı rehber hazırlayacaklarını ifade ederek nisan ayı itibariyle projeye başlayacaklarını belirtti. Yeni projede KİTUP-I Projesi’nin üzerinde bir başarı gerçekleştireceklerinin sözünü veren Ceylan, kayıt dışılıkla mücadelede olumlu sonuçlar alınacağını vurguladı.

ÇSGB AB Koordinasyon Daire Başkanı Kamuran Kumlu da konuşmasında, KİTUP-I Projesi ile olumlu geri bildirimler alındığına vurgu yaparak, “Bu proje örnek bir projedir” dedi. Kumlu, projelerine sahip çıkan ve yaptığı projelerle ilgili en olumlu geri bildirimlerin alındığı Kurumun SGK olduğuna işaret ederek, KİTUP-II projesinin teknik destek, hibe ve mal alımı bileşenleri olmak üzere üç ana bileşenden oluşacağını söyledi.

Konuşmaların ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB Koordinasyon Daire Başkanı Kamuran Kumlu ile SGK Sigorta Primleri Genel Müdürü Cüneyt Olgaç nisan ayında başlaması planlanan ‘KİTUP-II Projesi’nin ön protokolünü imzaladı.

Toplantıya SGK Başkanı Fatih Acar’ın yanı sıra SGK Başkan Yardımcıları Mustafa Kuruca ve Mehmet Ali Sağlam, Sigorta Primler Genel Müdürü Cüneyt Olgaç, Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürü Namık Kaya, Hizmet Sunumu Genel Müdürü Âdem Onar, Strateji Geliştirme Başkanı Ahmet Açıkgöz, Rehberlik ve Teftiş Başkanı Sıddık Topaloğlu, Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Yavuz Selim Ayaz, AB ve Dış İlişkiler Daire Başkanı Harun Hasbi, Aktüerya Fon Yönetimi Daire Başkanı İsmail Sevinç, Destek Hizmetleri Daire Başkanı Adnan Yıldırım, Sigorta Tescil Ve Hizmet Daire Başkanı Bekir Hançer, Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele Daire Başkanı Yakup Süngü, İhtilaflı Primler Daire Başkanı Hüseyin Seyrekoğlu, Sigorta Primleri Daire Başkanı Tevfik Özcan ve Kurumsal İletişim Daire Başkanı İlhan İşman katıldı.

 

Bu haber toplam 2254 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim