• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 27 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 23 °C

Yara bakım Ünitesi Türkiye’de ilk kez Adıyaman’da açıldı

Yara bakım Ünitesi Türkiye’de ilk kez Adıyaman’da açıldı
Yara bakım Ünitesi Türkiye’de ilk kez Adıyaman’da açıldı!

Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ek-1 (82. Yıl Devlet Hastanesi) binasında Yara Bakım Ünitesiyle birlikte, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi ve Evde Bakım Ünitesinin açılışı düzenlenen tören ile gerçekleşti. Başta diyabet hastaları olmak üzere hastanede yatarak tedavi gören hastalarda meydana gelen yaraların iyileştirilmesi için Yara Bakım Merkezi Ünitesi kuruldu. Ünitede bası yarası, venöz ülserler, arteriyal yetmezliğe bağlı ülserler, diyabetik yaralar, radyasyon ve ekstravazasyon yaraları, lenfödem, malnüstrisyon yaraları, enfekte yaralar, ateşli silah yaralanmaları merkezde tedavi edilebilecek.

Daha önceden 82. Yıl Devlet Hastanesi olarak hizmet veren binada gerçekleşen ünitelerin açılışına Vali Mahmut Demirtaş, AK Parti Milletvekilleri Murtaza Yetiş, Mehmet Metiner, Salih Fırat, AK Parti Adıyaman Belediye Başkan adayı Hüsrev Kutlu, çeşitli kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ve sağlık çalışanları katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yrd. Doç. Dr. Fatih Doğan, açılan ünitelerin işlevleri hakkında bilgi verdi.

Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Talat Küçük ise, hastanenin verdiği hizmetlerden, personel durumundan, hastanenin kapasitesinden, hasta yoğunluğundan ve binaların fiziki durumundan bahsetti.

Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Hüseyin Şen, Türkiye’de örnek olacak olan bu hizmetler tüm Türkiye’ye yayılacağını belirterek, “2002’den itibaren Sağlıkta Dönüşüm Programıyla birlikte insan odaklı hizmet verilmeye başlamıştır. İnsan onuruna yakışır sağlık hizmeti nasıl verebilirizin hesabını yaptık. İlimizde de sağlık alanında önemli gelişmeler sağlanmıştır. Sağlık kuruluşlarımız bölgemize de hizmet vermektedir” dedi.

Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş ise konuşmasında, Adıyaman’ın bu yeni ünitelerle sağlık açısından daha da yaşanılır bir kent olacağını ve dışa bağımlı olmaktan çıkacağını dile getirdi.

Adıyaman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Niyazi Kahveci ise, üniversitelerin illere kattığı değerlerden bahsederek, sağlık alanında da önemli katkı sağladığını kaydetti.

Milletvekili Murtaza Yetiş ise teknolojiyle birlikte sağlık sektöründeki hizmetlerin özünü sağlık çalışanlarının oluşturduğunu dile getirerek, sağlık çalışanlarının memnuniyetini daha fazla sağlayacak ortam oluşturulması gerektiğine işaret etti.

Milletvekili Salih Fırat da konuşmasında, Adıyaman’ın sağlık alanında çok ilerlediğini belirterek, Adıyaman’ın bu hizmetlerin en iyisine layık olduğunu ifade etti.

Milletvekili Mehmet Metiner ise Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ki hizmetleri görüncegurur duyduğunu vurgulayarak, sağlıkta devrim gerçekleştirildiğini söyledi.

Vali Mahmut Demirtaş, yapılan hizmetin çok önemli bir hizmet olduğunu dile getirerek, yapılan hizmetlerden dolayı sağlık camiasına ve milletvekillerine katkılarından dolayı teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesilerek, üniteler gezildi.

 

AHMET ARSLANTAŞ
ADIYAMAN

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3866 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim