• BIST 9079.97
  • Altın 2310.506
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.0929
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 22 °C

Yargı, sağlık üzerine yorumlarla karar veremez

Yargı, sağlık üzerine yorumlarla karar veremez
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Anayasa Mahkemesi'nin esastan görüşeceği sigara yasağıyla ilgili dosya hakkında "İnsan sağlığı ince mütalaalara kurban edilemez." dedi. Akdağ, Tam Gün Yasası'yla ilgili de vatandaşın zararına olacak bir kararın çıkmayacağını ümi

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Anayasa Mahkemesi'nin esastan görüşeceği sigara yasağıyla ilgili dosya hakkında "İnsan sağlığı ince mütalaalara kurban edilemez." dedi. Akdağ, Tam Gün Yasası'yla ilgili de vatandaşın zararına olacak bir kararın çıkmayacağını ümit ettiklerini söyledi.


Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Danıştay'ın iptali için Anayasa Mahkemesi'ne gönderdiği ve kahvehanelerde sigara içme yasağıyla ilgili dosya hakkında, "İnsan sağlığı ince mütalaalara kurban edilemez." dedi.

Devlet Bakanı Faruk Çelik ile birlikte Erzurum'a gelen Recep Akdağ, Vali Sebahattin Öztürk'ü ziyareti sırasında, "Sağlıkta Tam Gün Yasası" ve Anayasa Mahkemesi'nin esastan görüşme kararı aldığı, sigara yasağı hakkında açıklamalarda bulundu. İnsan sağlığının Anayasa Mahkemesi tarafından göz ardı edileceğine inanmadığını söyleyen Bakan Akdağ, kahvehanelerde sigara yasağının kaldırılmasına bilim adamlarının da tepki gösterdiğini belirtti. Akdağ, "Bu konuyla ilgili bilim adamlarıyla birlikte işi yürüttüğümüz Tütün Ulusal Komisyonu'nun çok ciddi tepkileri var. Onlar da bizzat Anayasa Mahkemesi'ne görüşlerini iletecek, biz de ileteceğiz." diye konuştu. İnsan sağlığının ince mütalaalara kurban edilemeyeceğini vurgulayan Akdağ, "Kapalı alanlarda sigara kullanımının kısıtlanmasıyla alakalı olarak, 150'nin üstünde ülkeyle birlikte uluslararası anlaşmalara imza atmışız. İnsan sağlığının söz konusu olduğu yerde böyle yoruma dayalı mütalaalarla hareket edilmeyeceğine inanıyorum. Vatandaş lehine karar vereceğine inanıyorum." şeklinde konuştu.

Tam Gün Yasası kararı konusunda ümitliyiz

Sağlıkta Tam Gün Yasası'nın Anayasa Mahkemesi'ne götürülmesini anamuhalefet partisi CHP'nin klasik bir politikası olarak değerlendiren Sağlık Bakanı Akdağ, şöyle devam etti: "Bu konunun yakın zamanda görüşüleceğini tahmin ediyorum. Anayasa Mahkemesi'ne biz de Sağlık Bakanlığı olarak müracaatta bulunduk. Gerekli bilgileri vermek, bilgilendirmek üzere. Ümit ediyorum ki Tam Gün Kanunu bütünlüğüne bir halel gelmez. Bu, vatandaşımız için son derece önemli bir kanundur. Üniversitelerde 'hoca farkı, hoca parası' denen işi ortadan kaldırmak için, muayenelere vatandaşın yönlendirilmesini önlemek için bu yasayı getirdik. Ümit ediyorum ki; vatandaşın zararına olacak bir karar ortaya çıkmayacaktır.''

Devlet Bakanı Faruk Çelik ise geçmişte ülkede aydınlatılmayan, çok sayıda faili meçhul olayın bulunduğunu ifade ederek, "Hükümetimiz dönemindeki olayların hepsi aydınlatıldı. Ama öncesinde maalesef aydınlatılmayan çok sayıda olay var. İktidar olarak, bunların Meclis'te bir araştırma konusu olması ve bugünün demokrasi çıtasının yükseldiği bir ortamda; yeni bilgi ve delillere ulaşma imkânının yüksek olduğuna inanıyorum." şeklinde konuştu.

ORHAN YILDIRIM

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2498 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim