• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 17 °C

Yarım kollu bebek doğumuna beraat kararı

Yarım kollu bebek doğumuna beraat kararı
Adana'da, Nilgün-Kemal Leventdurur çiftinin 3 yıl önce dünyaya gelen bebeklerinin sağ kolunun dirseğinden aşağısının eksik olarak doğmasından sorumlu tuttukları Dr. Özgür Kayaselçuk, mahkemece suçsuz bulundu.

Merkez Seyhan İlçesi Mestanzade Mahallesi'nde oturan ve özel bir hastanede teknisyen olarak çalışan Kemal ve Nilgün Leventdurur çiftinin 30 Temmuz 2010'da dünyaya gelen 2'nci çocuklarının sağ kolu dirseğinden aşağısı eksik olarak doğru. Eren adını verdikleri çocuklarının kolunun eksik olarak dünyaya gelmesinden hamilelik döneminde kontrole gittikleri ve aynı zamanda doğumu gerçekleştiren Dr. Özgür Kayaselçuk'u sorumlu tutan aile, şikayetçi oldu. Anne Nilgün Leventdurur, şikayetinde "16 haftalıktan itibaren sürekli bu doktora kontrole gittim. Doktor bana çok sağlıklı olduğunu söyledi. İç organlarına baktı gözlerine baktı. Katarak bile olmadığını söyledi. Bana kolunu, bacağını, omuriliğini, her şeyini ölçerek söylüyordu. 'Her ay düzenli gelmene gerek yok, çok sağlıklı bir bebek, yani her şeyiyle dört dörtlük bebek' dedi" şeklinde konuştu.

'DOĞURMAYABİLİRDİM'

Nilgün Leventdurur, doğum sonrasını şöyle anlattı:

"Ben doğumdan sonra kendime geldiğimde herkesin bebeği yanında, benimki yoktu. Neden diye sordum, kimse açıklama yapmadı. Sonra doğum yaptıran doktor 'Ya Nilgün hanım kusura bakma, gözden kaçmış. Ama yapacak bir şey yok, protez takılır sorun, değil tıp ilerledi' dedi. Ben filmi daha sonra kime gösterdiysem gördü, ama benim doktorum görmemiş. Kendisinden şikayetçiyim. Kontroller esnasında özen gösterseydi, çocuğumun sağ kolunun dirsekten aşağısının olmadığını fark ederdi. Sakat olduğu için doğurmayabilirdim."

'KAYNAR SULAR DÖKÜLDÜ'

Hastaneye sevinmeye gittiklerini ancak kötü haberle yıkıldıklarını belirten baba Kemal Leventdurur, "Doktor beni telefonla aradı, dedi ki 'Kemal bey sizin bu çocuğunuzun bir böbreği yok biliyor muydunuz?' Hayır dedim, siz bize öyle bir şey söylemediniz dedim. 'O zaman parmakları da gelişmemiş' dedi. Nasıl oluyor, doktor bey dedim. Yanıma geldi. 'Ya çocuğunuzun şöyle bilekten aşağısı yok, ama sorun değil, kafanıza takmayın protez yapılır' dedi. Çok lakayt şekilde. Duyunca başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Neyse ki sonra böbreğinin olduğunu öğrendim. Sonuna kadar hakkımızı arayacağız. Bizim canımız yandı, başkasının canı yanmasın" dedi.

'GEBELİK SONLANDIRILAMAZDI'

Nilgün ve Kemal Leventdurur çiftinin avukatları Veli Küçük aracılığıyla yaptıkları suç duyurusunun ardından Cumhuriyet Savcısı, Dr. Özgür Kayaselçuk hakkında 'görevi ihmal etmek' suçundan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. 6'ncı Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Dr. Kayaselçuk, "Nilgün hanım 16 hafta 4 günlük hamile iken geldi. Benden önce başka doktora gidip muayene olduğunu söyledi. Benden sadece 3'lü test talebinde bulundu. Ben de bebeğin baş kısmına baktım. Genel taramaya dikkat etmedim. Dikkat edilse de görülme ihtimali yüzde 20'dir. Ayrıca uzuv eksikliği görülmüş olsa bile bebek 16 hafta 4 günlük olması nedeniyle normal doğumun dışında gebeliğin sonlandırılması mümkün değildi" diye konuştu.

110 BİN LİRALIK TAZMİNAT DAVASI

Mahkeme hakimi, suçun unsurları oluşmadığına hükmederek doktor hakkında beraat karar verdi.

Karara itiraz edeceklerini söyleyen aile, ayrıca doktor hakkında 110 bin liralık maddi ve manevi tazminat davası açacaklarını söyledi. 

020720131149042771337.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4400 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim