• BIST 9791.27
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 24 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 23 °C

Yarıyılda trafiğe dikkat! Kar yağışı geliyor, zincirsiz yola çıkmayın

Yarıyılda trafiğe dikkat! Kar yağışı geliyor, zincirsiz yola çıkmayın
Öğretmen ve öğrencileri uyaran Apaydın, “Kar yağışı geliyor, zincirsiz yola çıkmayın” “Sömestri tatilinde toplu taşıma araçlarını kullanın” “Araç kullanırken sigara içmeyin ve telefonla konuşmayın”

2010 - 2011 Eğitim ve Öğretim yılı yarıyıl tatilinin 28 Ocak 2011 Cuma günü ülke genelinde başlayacağını, yaklaşık 10 Milyon 916 bin ilköğretim, 4 milyon 240 bin lise ve bir milyon 100 bin anaokulu öğrencisi olmak üzere toplam 16 milyon 256 bin öğrenci ve 664 bin öğretmenin tatile çıkacağını hatırlatan TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, öğretmen ve öğrencileri uyardı. Apaydın, “Özel araçları ile tatile çıkacak olan öğretmen, öğrenci ve velilerimiz araçlarında mutlaka zincir bulundurmalı ve araçlarını kış şartlarına uygun hale getirmelidirler. En önemlisi uykusuz, yorgun yola çıkmamalı ve kışın şoförlüğüne güvenemeyenler ise mutlaka toplu taşıma araçlarını seyahatlerinde kullanmaları kendi faydalarına olacaktır” dedi.

TATİLİ KÖTÜ ANILARLA NOKTALAMAYALIM
16 milyon 256 bin öğrenci ve 664 bin öğretmenin bir anda tatile çıkacağı için trafikte beklenenin üzerinde yoğunluk yaşanacağını kaydeden Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın yaptığı yazılı açıklamada, “Yaşanacak yoğunluk nedeniyle tatile çıkacak olan öğrenci, öğretmen ve velilerimizin acele etmemeleri kendileri ve diğer yolcularımızın geleceği açısından çok önemli. Her tatil döneminde insanlarımızın aynı anda hareket etmelerinden dolayı trafik kazalarında hep artışlar yaşanmaktadır. Eğitim ve öğretim yılının ilk yarı yılını tamamlayıp, sevdiklerimizle beraber geçireceğimiz tatilimizi kötü anılarla noktalamayalım. Heyecan duyduğumuz böyle günlerde çocuklarıyla birlikte tatile çıkacak olanlar araçlarının bakımını yola çıkmadan kış şartlarına göre yaptırmalıdırlar” diye konuştu.

DENİTİMLER ARTIRILMALI
Metorolojinin bu hafta ülke genelinde kar yağışı uyarısında bulunduğunu belirten Apaydın, yollarda trafik denetimlerinin de artırılması gerektiğinin altını çizerek, “Bir an önce tatile çıkayım, şu stresli ortamdan kurtulayım diyerek aşırı hızla araç kullanılmamalı ve hatalı sollama yapmamaya özen gösterilmelidir. Araç kullanırken bunalan ve uykusu gelen bütün sürücüler yol güzergahı üzerinde bulunan dinlenme tesislerinde mutlaka mola vermelidirler. Ayrıca araç kullanırken sürücülerimiz sigara içmek ve telefonla konuşmak gibi dikkat dağıtacak davranışlardan da uzak durmalıdırlar. Çünkü, yorulan ve uykusuz olan sürücülerin refleksleri bozulmakta ve kaza melekeleri artacağından, dikkatlerini dağıtacak cep telefonu ve sigara içme gibi davranışlardan kaçınmalıdırlar. Uzun yola çıkacak sürücülerin güvenli bir yolculuk yapmaları için öncelikle yorgun ve uykusuz olarak, bilhassa sabah erken saatlerde veya gece yolculuğundan kaçınmalarını tavsiye ediyoruz” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 2947 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim