• BIST 9079.97
  • Altın 2312.596
  • Dolar 32.3422
  • Euro 35.1028
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 22 °C

Yaşam tarzınızı değiştirin

Yaşam tarzınızı değiştirin
En başta hareketsizlik, hazır yiyecekler tüketme eğilimi, ihtiyacımızdan daha fazla kalori alımı kilo artışı ile karşımıza çıkıyor. Kilo vermek ...

En başta hareketsizlik, hazır yiyecekler tüketme eğilimi, ihtiyacımızdan daha fazla kalori alımı kilo artışı ile karşımıza çıkıyor. Kilo vermek istiyorsanız önce yaşam tarzınızı değiştirmelisiniz. Karar vermek, verdiğiniz kararın arkasında durmak ve bunun için diyetisyen desteği almanız başarınızı etkileyecek.

Aranızda daha önce diyet yapıp sonu başarısızlıkla sonuçlanan veya geri alan birçok kişi olmuştur. Sonuç elbette önemli ama buraya nasıl geldiğinizi gözlemleyin.

Hayatınızda alışkanlık haline gelmiş birkaç unsurun farkına varıp, değişim için çaba gösterdiğinizde kilo sorununuzu çözeceksiniz.

Değişim için isterseniz bir alışkanlığınızla veya bütünüyle başlayabilirsiniz;

*Zaman hepimiz için çok önemli, koşturma içerisinde bir hayat yaşıyoruz ve çoğumuz kahvaltıyı atlıyoruz. Unutmayın kahvaltı yapmayanlar daha zor kilo verenlerdendir.

*Farkında olmadan zararlı yiyecekler yiyorsanız veya öğünlerinizi unutuyorsanız bir beslenme günlüğü tutun. Her gün ve her öğün yediğiniz yiyecekleri miktarıyla yazın. Bu uygulama daha fazla yemenizi de önleyecektir.

*Hareket konusunda tembelleşen bir toplum haline geldik, bu durum hem kilo artışına hem de hastalıkların tetiklenmesine neden oluyor. Hergün 10000 adım ile kilolardan kurtulmak mümkün.

*Yemek yerken daha çok gözümüzü ve ruhumuzu doyuruyoruz. Aslında sadece vücudumuzun ihtiyacını karşılasak kilo sorunu ile karşılaşmayacağız. Porsiyonlarınızı en azından yarıya indirip beraberinde daha çok sebze ve salata tüketmeyi deneyebilirsiniz. Diyetisyen Özlem Sert Aydın

*Sevdiğiniz yiyeceklerden mahrum kalmayın, çok katı diyet programları uygulamayın. Amacınız kısa sürede bir değişim olmamalı ki yaşam tarzı değişikliğini benimseyebilesiniz.

Diyetisyen Özlem Sert Aydın
www.ozlemsert.com
 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5216 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim