• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 20 °C

Yaşlı ve engellilere bakan ailelere eğitim verilecek

Yaşlı ve engellilere bakan ailelere eğitim verilecek
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, engelli ve yaşlı bireylere yönelik bakım hizmetlerinin standartlarının ve kalitesinin yükseltilmesi için "Yaşam Boyu Destek Projesi" kapsamındaki "Bakım Hizmetleri'nde Güçbirliği" programı başlattı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, engelli ve yaşlı bireylere yönelik bakım hizmetlerinin standartlarının ve kalitesinin yükseltilmesi için "Yaşam Boyu Destek Projesi" kapsamındaki "Bakım Hizmetleri'nde Güçbirliği" programı başlattı.

Program kapsamında engelli ve yaşlı bireylere hizmet veren bakım elemanları ile engelli ve yaşlı bireyin ailesinde bakım veren kişilere yönelik eğitim ve sertifika programları düzenlenecek. Bakım hizmetlerinde standartların ve kalitenin arttırılmasını amaçlayan proje kapsamında engelli ve yaşlı bireylerle çalışan bakım elemanları ve ailesinde bakım veren bireyler için profesyonel bakım elemanları için "e-sertifika programı" ve bakım veren aile üyeleri için uzaktan eğitim yöntemini kapsayan programlar bulunuyor.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Anadolu Üniversitesi tarafından Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği yürütülen "Yaşam Boyu Destek Projesi" kapsamındaki "Bakım Hizmetleri'nde Güçbirliği" programının tanıtımı yapıldı. 75. Yıl Huzurevi, Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde gerçekleştirilen tanıtıma Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın katıldı.

Programda ilk olarak uzaktan eğitim kapsamında kullanılacak eğitim videolarından birisi örnek olarak gösterildi. Ayrıca TRT Okul'da başlayacak olan eğitim programlarının fragmanı da yayınlandı. Ardından Rektör Aydın, Bakan Nabi Avcı ve Fatma Şahin kısa birer konuşma yaptı.

Bakan Şahin, konuşmasında projenin önemini "Özellikle çalışan kadınımızın yaşlısını çocuğunu kendi evinden dışarı çıkıp kendi kapasitesini toplumun kalkınması parçası yaparken aile kurumunun güçlü bir şekilde hayata geçirilebilmesi için aklının evde kalmaması gerekiyor. Onun için de bu sistemin hayata geçmesi aile bireylerinin engellisi olsun yaşlısı da olsa huzur ve mutlu olması gerekiyor. O yüzden bu sistem ve bu yapılması gereken çalışmalar çok çok önemli." diye özetledi. Bakan Şahin, aynı projeleri çocuk bakımında da hızlı bir şekilde hayata geçirmeleri gerektiğini belirterek, "Çocuklarımızı daha bilinçli bir şekilde eğitmemiz ta doğuştan başlıyor." vurgusu yaptı.


MEB, 45 bin kişiye bakım sertifikası verecek
Bakan Avcı, "Yaşam Boyu Destek Projesi ile evlerinde engelli ve yaşlı aile fertlerine bakan vatandaşlarımızı bilinçlendirmiş, hem de bu işi ifa eden bakım ve ulaşım elemanlarının eğitim düzeylerini yükseltmiş, bir standarda kavuşturmuş olacağız" dedi.

 

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ise bu proje ile hem evlerinde engelli veya yaşlı aile fertlerine bakan vatandaşların bilinçlendirilmiş olacağını belirterek, "Hem de bu işi ifa eden bakım ve ulaşım elemanlarının eğitim düzeylerini yükseltmiş ve bir standarda kavuşturmuş olacağız." dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2770 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim