• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 20 °C

Yaşlılığın anahtarı bulundu

Yaşlılığın anahtarı bulundu
ABD'li bilim insanı Prof. Dongsheng Chai, beynin fiziksel yaşlanmayı kontrol eden bölgesini keşfettiklerini söyledi ve ekledi: "Yaşam sürecini uzatmanın mümkün ...

ABD'li bilim insanı Prof. Dongsheng Chai, beynin fiziksel yaşlanmayı kontrol eden bölgesini keşfettiklerini söyledi ve ekledi: "Yaşam sürecini uzatmanın mümkün olduğunu gördük"

ABD'deki Albert Einstein Tıp Fakültesi uzmanları, beynin hipotalamus adı verilen bölgesinin yaşlanma sürecini kontrol etmede önemli bir rolü olduğunu kaydetti. Yaşlanmayı geciktirmek için çalışan bilim insanları açlık, susuzluk, vücut ısısı ve yorgunluk durumlarını kontrol eden hipotalamusun yaşlanma sürecinin merkezi olduğunu belirtti.

'SÜRECİ KONTROL EDİYOR'
Araştırmayı yürüten Prof. Dongsheng Chai, "Bilim dünyası, yaşlanmanın vücudun çeşitli bölgelerinde tek başına mı yoksa bir organla bağlantılı olarak mı geliştiğini araştırıyor. Bizim çalışmamız ise yaşlanma sürecinin önemli bir kısmının hipotamalus tarafından kontrol edildiğini ortaya koydu. Fareler üzerinde yaptığımız deneylerde, hipotalamusta yaşlanma sürecini geliştiren sinyalleri yavaşlatıp, yaşam sürecini uzatmanın mümkün olduğunu gördük" diye konuştu. Hipotalamus beynin derinlerinde bulunan ve gelişim, büyüme, üreme, metabolizma gibi temel görevlerinin yerine getirildiği bir bölüm olarak tanımlanıyor.

'İLTİHAPLANMA SÖZ KONUSU'
Prof. Chai ayrıca, yaşlandıkça ciltteki iltihaplanmanın arttığına da dikkat çekerek, "Yaşlılıkla ilgili pek çok hastalıkta iltihaplanmanın söz konusu olduğunu görüyoruz. Bunlar arasında metolizma hastalıkları, kardiyovasküler ve nörolojik hastalıklarla pek çok kanser türü var" dedi.

Sabah

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 3444 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim