• BIST 9117.42
  • Altın 2324.394
  • Dolar 32.3814
  • Euro 35.0286
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 25 °C

Yatak kapasitesi 5 yılda 50 bin artacak

Yatak kapasitesi 5 yılda 50 bin artacak
Bakan Müezzinoğlu, şu an 136 hastanenin yapım aşamasının devam ettiğini ve gelecek 5 yılda yatak kapasitesinin 50 bin artacağını söyledi.

İstanbul İl Özel İdaresi, Küçükçekmece’ye 46 üniteli bağımsız bir ağız ve diş sağlığı merkezi kazandırıyor. Merkezin temel atma töreni Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi.

Törene Bakan Müezzinoğlu’nun yanı sıra İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul İl Genel Meclisi Birinci Başkan Vekili Hayrettin Çelik, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sabri Kaya, Küçükçekmece Kaymakamı Orhan Öztürk, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, İl Genel Meclisi Üyeleri, İl Özel İdaresi Bürokratları ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, sağlık hizmetlerinde 2002 yılında 110 bin yatak kapasitesi ile hizmet verilirken bugün bu rakamın 40 binin koğuş sisteminden nitelikli yatak sistemine getirildiğini ifade etti. Gelecek 5 yılda tüm yatak kapasitelerinin nitelikli hale geleceğine değinen Bakan Müezzinoğlu, şu an 136 hastanenin yapım aşamasının devam ettiğini ve gelecek 5 yılda yatak kapasitesinin 50 bin artacağını söyledi.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ise Cumhuriyet Bayramı öncesinde gerçekleştirilen temel atma töreninin hususi bir gururunu yaşadığını, bu vesile ile de Cumhuriyetimizin 90. yıldönümünü kutladığını ifade etti. Büyük ve güçlü Türkiye için sağlıklı nesillerin olmazsa olmaz olduğuna değinen Mutlu, sağlıklı bir toplumun oluşmasında emeği geçen herkese teşekkür ettiğini söyledi.

İstanbul İl Genel Meclisi Birinci Başkan Vekili Hayrettin Çelik ise “İstanbul’un sağlık konusunda cazip bir merkez haline gelmesindeki en büyük etken ise hastane ve hizmet kalitesinde sağlanan kapasite ve nitelik artışıdır. İstanbul İl Özel İdaresi, son 10 yılda İstanbul’a AB standartlarında kazandırdığı 17 büyük hastane ve 59 sağlık ocağı yatırımı ile bu kalitenin artmasında önemli rol üstlenmiştir. Her yıl bütçesinin %30 ila 40 arasında değişen miktarını İstanbul’un sağlık altyapısının yenilenmesi için harcayan İl Özel İdaresi, son 10 yıl içerisinde bütçesinden sağlık yatırımlarına 1.5 milyar TL kaynak aktarmıştır” diye konuştu.

Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay da konuşmasında; 2004 yılında Küçükçekmece’de 80 bin kişiye 1 sağlık ocağının düştüğünü, bugün ise onlarca sağlık yatırımı ile gıpta edilecek bir cazibe merkezi haline geldiklerini söyledi. Bakan Müezzinoğlu’nun konuşmasının ardından toplu olarak Küçükçekmece Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin temeline ilk harç atıldı.

12 bin 292 metrekare alana kurulacak merkez, 1 yıl sonra hizmete girecek. 2 bodrum + zemin kat + 4 normal kat olmak üzere 7 kattan oluşacak merkezi inşası ise 13 milyon 553 bin TL’ye mal olacak.

İlçede bir ilk olan merkezde 46 ağız ve diş sağlığı ünitesi, 5 yatak, 2 genel, 2 lokal ameliyathane, 6 poliklinik, 6 laboratuvar, röntgen bölümü, kütüphane, yemekhane, 104 kişilik konferans salonu ve kapalı otopark yer alıyor.

Küçükçekmece Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, aile sağlığı merkezi, toplum sağlığı merkezi ve ilçe sağlık müdürlüğü olarak kullanılacak şekilde projelendirildi.

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2284 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim