• BIST 9079.97
  • Altın 2323.963
  • Dolar 32.3643
  • Euro 34.9402
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 15 °C

Yaz aylarında lens kullanımında artış görülüyor

Yaz aylarında lens kullanımında artış görülüyor
Yaz aylarında lenslerin daha pratik ve estetik olmasıyla kullanımı artıyor ve direkt göz ile teması olduğu için dikkat edilmesi gerekiyor.

Günümüzde kontakt lensler görme kusurlarının düzeltilmesinde ve kornea yüzeyinin hassas ve bozulmuş olduğu durumlarda kullanılsa da, özelikle yaz aylarında göz renginin değiştirilmesi ve daha rahat güneş gözlüğünü takabilmek amacıyla lenslere olan talepte artış görülüyor.

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte lens kullanımında da artış başladığını belirten Avrupagöz Op. Dr. Hasan Oğuzhan “Güneşin zararlı ışınları, ultraviole A ve B dalgaları cildinizde bazı hasarlara neden olduğu gibi, gözünüzün dokularında da; özellikle makula da (keskin görme noktasında) erken yaşlanma bulgularına, hücrelerde bozulmalara neden olabilmektedir. Kornea ve konjonktivada pterjium, gözyaşı düzensizlikleri güneş ışınlarının yoğun olduğu ortamlarda daha fazla ortaya çıkar.” dedi.

Yeni teknolojilerle üretilen çeşitli kozmetik veya optik amaçlı lenslere UV filtre özelliği eklenmiştir. Lenslerden ultraviole filtreli olanların seçilmesi bu nedenlerle önemlidir. Yaz sporlarının birçoğunda kontak lens kullanımı gözlük kullanımından daha güvenlidir. Yeni kullanmaya başlayacak sporcular göz hekimlerinin kontrolünde bu konforu yaşamalıdır.

Deniz ve havuzlara girerken lenslerin çıkartılması ve hijyenik ortamda saklanması gerekmektedir. Oğuzhan, “İleri düzeyde bozuk olan gözlerde, havuz ve deniz de kontakt lens kullananların yüzücü gözlükleri ile birlikte kullanarak görme sorunu çözebilinir olduğunu” vurguladı. Sudaki çeşitli kimyasal maddeleri ve kirliliği tutabileceğinden ve su altında gözlerden lenslerin çıkması daha kolay olduğundan yüzücü gözlük kullanılması öneriliyor.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2696 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim