• BIST 9079.97
  • Altın 2322.589
  • Dolar 32.3326
  • Euro 34.9488
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 17 °C

Yaz boyu strese girmeden zayıflayın, formunuzu koruyun!

Yaz boyu strese girmeden zayıflayın, formunuzu koruyun!
Aç kalmadan, her istediğinizi yiyerek fit bir vücuda sahip olun, yaz boyu sağlıklı beslenerek istediğiniz kiloda kalın!

Suyu unutmayın, günde en az 8 bardak su için!

Bu klişe bir söz; duymayan yoktur. Uygulayan kaç kişi var?
Ortalama bir erişkininin günde en az 1.5 litre su içmesi gerekli. İdeali günde 2-2.5 litre su içmek. Hava sıcaklığının arttığı zamanlarda normalden daha fazla suya ihtiyaç duyuyoruz. Vücudumuz serinlemek için terledikçe, su ihtiyacımız da artıyor. Üstelik bu artış, hareketsiz de olsanız var! Hava sıcaklığının aşırı arttığı zamanlarda yanınızda bir su şişesi taşıyın. Tüm Avrupalılar daha sağlıklı diye bol mineralli su içiyor. Şişelerin üzerini okuyorlar. Siz de içtiğiniz suyun doğal mineralden zengin olmasına dikkat edin. Su hafiflemeye yardımcı, cildi güzelleştirici ve yağ metabolizması için gerekli bir makrobesin..

AZ YAĞLI YOĞURT YAĞ YAKTIRIYOR

Bol bol yoğurt yiyin. Az yağlı veya yağsız olmasına özen gösterin. Yazın en ferahlatıcı yiyeceklerinden biri yoğurt! Proteinden ve kalsiyumdan zengin. 2005’te Uluslararası Obezite Dergisi tarafından yapılan bir araştırmada az yağlı yoğurt yemenin içerdiği kalsiyum nedeniyle kilo vermeye yardımcı olduğu gösterildi. Sütteki laktoza karşı alerjisi olanlar bile yoğurdu rahatlıkla tüketebiliyor. Çünkü bakteriler tarafından mayalanma sırasında laktoz parçalanıyor; böylece alerjen etkileri önemli oranda yok oluyor.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 44229 defa okunmuştur
Haberin Devamı 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim