• BIST 9079.97
  • Altın 2324.337
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9423
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 9 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 14 °C

Yaz sıcaklarında çalışma koşulları hasta ediyor

Yaz sıcaklarında çalışma koşulları hasta ediyor
Fizyoterapistler ofiste yanlış oturma, aralıksız çalışma gibi yanlışlara ani sıcaklık değişimlerinin eklenmesinin vücutta sakatlıklara yol açabileceği konusunda uyarıyor.

Yaz sıcaklarının kendini hissettirdiği bugünlerde, iş hayatında her zaman yapılan hatalar olan yanlış oturma, yanlış mola seçimi, egzersiz yapmamak gibi nedenlerden kaynaklanan ergonomik hastalıkların, terleme, klimalardan kaynaklı ani sıcaklık değişimi, yetersiz havalandırma koşulları ile birleşerek hastalık risklerini de artırdığı bildirildi. Acıbadem Mobil Sağlık Uzmanlarından Fizyoterapist Çiğdem Özcan, ofis çalışanlarının genellikle yoğun çalışma temposu ve ergonomik olmayan ofis ortamları nedeniyle kas, iskelet ve sinir sistemini ilgilendiren ciddi ve geri dönüşü olmayan sağlık problemleriyle karşı karşıya kalabildiğini belirttib Özcan, özellikle, bel, boyun ve sırt ağrıları, omuz ve boyun bölgesinde gerginlik, baş ağrısı, el bileği, el ve parmaklarda uyuşma, yorgunluk, gözlerde yanma ve kuruluk hissi, yoğun stres, soğuk algınlığı ve dolaşım problemlerinin en sık görünen hastalıklar olduğuna dikkati çekti.

Temiz havada molalar verin

Çiğdem Özcan, yazın hastalıklardan korunmak için ofis ortamında şu koşullara dikkat edilmesi gerektiğini kaydetti: Sıcaktan terleyen vücut klimalı ortamlardaki ani ısı değişimleri ile gün içinde yaşadığı olumsuz ergonomik koşullara yenilerini eklemiş oluyor. Ofis ortamlarında doğru havalandırma koşulları yaratmaya, küçük egzersiz hareketleri ile vücudu rahatlatmaya ve doğru zamanlarda temiz havada molalar vermeye dikkat etmeliyiz.

Oksijen miktarı hata oranını belirler

Kalabalık ofis ortamı ve yoğun çalışma koşullarına, uygun bir havalandırma sisteminin olmaması eklendiğinde oksijen miktarının düşmesine bağlı algıda zayıflık oluştuğunu anlatan Özcan, bunun da hatalara yol açtığını, uygun havalandırma koşullarının sağlanmadığı ofislerde, sağlık ve iş gücü kayıplarının yaşandığını belirtti. Bu sorunların çözümü olarak eğer çalışma ortamında iyi bir havalandırma sistemi yoksa, mini bir fan ile ortamın havalandırılabileceğini ifade eden Özcan, açık havaya çıkmanın tercih edilebileceğini dile getirdi.

stargazete.com

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 3291 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim