• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 16 °C

Yaz sonrası cildinizin 3 temel ihtiyacı

Yaz sonrası cildinizin 3 temel ihtiyacı
Deniz ve güneşle iç içe olduğunuz günler geride kaldı; artık yeni mevsime hazırlanma zamanı. Cildinize sonbahar ayarı yaparken, ölü derileri peeling'le ..

Deniz ve güneşle iç içe olduğunuz günler geride kaldı; artık yeni mevsime hazırlanma zamanı. Cildinize sonbahar ayarı yaparken, ölü derileri peeling'le temizlemeyi, antioksidan içeren ürünlerle cildi beslemeyi ve güneş koruyucusu na devam etmeyi unutmayın.

ÇİZGİ OLUŞUMUNA ANTİOKSİDAN
Dermatologlar, cildin yaz sonrası üç ihtiyacından biri olan antioksidanları şöyle tanımlıyor: "Antioksidanları, serbest radikallerin panzehiri gibi düşünebilirsiniz. Cilde zarar veren dış etkenlerin olumsuz izlerini ortadan kaldırırlar."
NE YAPMALI? C Vitamini kullanmak şart! C Vitamini; serbest radikallerle savaşarak kırışıklıkların oluşumunu önlerken, lekelerin de düzelmesine yardımcı oluyor.

GÜZ GÜNEŞİNE KARŞI KORUYUCU
Aslında tüm yıl boyunca cildinizden eksik etmemeniz gereken güneş koruyucusu aynı yaz aylarında olduğu gibi bu aylarda da vazgeçilmez... Dermatolog Anne Chapas, "Sonbaharda da güneş koruyucu ürünleri pas geçmemek lazım" diyor.
NE YAPMALI? Titanyum dioksit içerikli ürünler tercih edilmeli. Güneş kremlerinin çoğu, bronzlaşmaya neden olan UVB ışınlarına karşı kalkan oluştursa da, genellikle UVA ışınlarına (Yaşlanma ve DNA hasarlarına neden olan) karşı tam koruma sağlayamıyor. Fakat titanyum dioksit içeriği bu konuda çok etkili...

CİLT YÜZEYİNDEKİ ÖLÜ DERİLERE PEELING
Güneş altında geçirdiğiniz zaman az da olsa, cilt yüzeyinde oluşacak ölü deriler cildinizi matlaştırır ve gözeneklerinizi tıkar. Düzenli olarak güneş koruyucu sürmüyorsanız; daha mat, sivilceli, lekeli ve hatta düzensiz bir cilde sahip olduğunuzu kısa sürede fark edersiniz. Düzenli peeling işlemi ise size daha parlak ve sağlıklı bir cilde kavuşma imkanı verecektir.
NE YAPMALI? Salisilik asitli peeling ürünleri kullanmak gerekiyor. Cilt yüzeyine yapışıp kalmış ölü hücrelerin en büyük düşmanı olan salisilik asit, yağda da çözünebildiği için cildinizde ekstra bir parlamaya asla neden olmuyor. Geceleri yüzünüzü, salisilik asit içeren bir peeling ürünü ile temizleyin. Bir dakika bekledikten sonra bol suyla yıkayın.
(Cosmopolitan)

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3306 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim