• BIST 9524.59
  • Altın 2497.855
  • Dolar 32.5859
  • Euro 34.6982
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 15 °C

“Yedikçe zayıfla” sloganı gerçek olabilir mi?

“Yedikçe zayıfla” sloganı gerçek olabilir mi?
Tatil öncesi son dakika diyetinizi egzersiz ile birleştirerek kilo kaybını artırın, anılarınıza unutulmaz bir yaz tatili daha ekleyin.

Son dakika alarmı!

Tatil öncesi son dakika diyetinizi egzersiz ile birleştirerek kilo kaybını artırın, anılarınıza unutulmaz bir yaz tatili daha ekleyin.

Bugünlerde yazın hangi ayında, kaç gün, nerede ve kimlerle tatil yapacağımızı planlamaya başladık. Büyük bir hevesle planlar yaparken bazılarımız “Çok az kaldı, ne yapacağım?” diye yakınan iç seslerini susturmaya çalışıyor. Aslında “Ne yapacağım?” sorusunun yanıtı belli; bir yerden başlayacağız. Yazın cıvıltılı günlerinde yeni beslenme alışkanlığımıza gün be gün daha iyi motive olacağız ve bu arada diyette olduğumuzu değil, yeni bir düzene geçtiğimizi düşüneceğiz. “Yedikçe Zayıfla ve Öyle Kal” adlı kitabı yayınlanan ve kısa sürede 3. baskısını yapan Beslenme ve Diyet Uzmanı Banu Kazanç ile haziran ayını hem aç kalmadan hem de kilo vererek nasıl keyifle geçirebileceğimizi konuştuk.

“Yedikçe zayıfla” sloganı gerçek olabilir mi?


Her şeyi yiyerek kilo verebilirsiniz ama nasıl yiyeceğinizi bilmelisiniz. Karbonhidrat yani pizza, makarna ya da pilav yiyebilirsiniz ama bunları yerken mutlaka protein ile karıştırmanız gerekiyor. Böylece kan şekerinde ani yükselme olmayacak ve insülin dengesizliği oluşmayacak, metabolizma da yavaşlamayacak. Örneğin makarnanın yanında tuzsuz bir peynir; pilavın yanında yoğurt tüketmek gerekiyor. Bilimsel olan bir diyet sistemi, insanın sağlığına zarar vermemeli tam tersine yarar sağlamalıdır. İnsülin direncini kırmalı, metabolik sendroma ve diyabete neden olmamalı, glisemik yükü düşük yiyeceklerle kan şekerini dengeleyecek şekilde uygulanmalıdır. Bütün bunları içeren bir beslenme yaklaşımı ile beslendikçe zayıflamak ve zayıf kalmak da mümkün oluyor.

Haziran ayında kilo vermek için hangi avantajlardan yararlanabiliriz?
 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 17621 defa okunmuştur
Haberin Devamı  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim