• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 17 °C

Yedikçe zayıflatan besinler

Yedikçe zayıflatan besinler
Mide ve beyin arasındaki duygusal bağı koparamayanlar şişman kalmaya mahkum. Kalorisi düşük, doyuruculuğu yüksek olan besinler bu ilişkiye nokta koyuyor ve hızla zayıflamayı sağlıyor.

Mide ve beyin arasındaki duygusal bağı koparamayanlar şişman kalmaya mahkum. Kalorisi düşük, doyuruculuğu yüksek olan besinler bu ilişkiye nokta koyuyor ve hızla zayıflamayı sağlıyor.

Kansere karşı yeşil çay

Midenizi dinlemelisiniz. Eğer beyniniz ile mideniz arasında duygusal bir bağ kurarsanız gördüğünüz her yiyeceği mideye indirmeye hazırsınız demektir. Bunun için mide ve beyin arasındaki sinir sistemi sinyallerinin doğru iletilebilmesi için muhakkak midenin sesine kulak vermek zorundasınız. Mide yaklaşık 1.5 ile 2 litre kadar hacmi olan besinlerin kıvamlı bir hale gelmesi için bekletildiği önemli organlarımızdan biridir.

Tok tutan kombinasyonlar

Midede birçok hormon ve asitler salgılanır. Doygunlukta iç yüzeydeki uyarıcı kesecikler, uyarısını verir. Bu da yemek yendikten yaklaşık 25-35 dakika sonra gerçekleşir. Bu olayı beyinin daha iyi algılayabilmesi için yemek yeme aktivitesinin yavaş sürmesi gerekir. Midenin kendi biyolojik yapısı ve bu nörokimyasal iletimin dışında doygunluğu sağlayan diğer kriter de mideye alacağımız yiyeceklerin birbirleri ile etkileşimleridir. Eğer doğru besinleri birbirleri ile doğru kombinasyonlar yaparsak çabucak doygunluğa ulaşabilme şansını da yakalamış oluruz. Midede doygunluğu sağlayan en önemli kriter besinin yağ ve karbonhidrat içeriğinin yeterli derecede olması ve yüksek oranda lif içermesidir. İşte mucize yemek kombinasyonları ile midenizi daha rahat doldurmanın ve kilo almamanın yolları...

Kadınların korkulu rüyası idrar kaçırma

-Zeytinyağlı bezelye yemeği, yoğurt ve tam buğday ekmeği: Güçlü lif ve kaliteli karbonhidrat kaynağı olan bezelye iyi pişirildiğinde besinin vücutta yararlılık düzeyi artar. Yanına yoğurt ve tam buğday ekmeği ile beraber yendiğinde ilk 10 dakika içinde tam doygunluk hissedersiniz.

-Mevsim balığı, sebze çorbası ve yulaf ekmeği: Balık hem iyi kalite protein hem de sağlıklı yağ içerir. İnsanın doyması için yağa ihtiyacı var. Balıktaki yağ hem düşük kalorili, hem de içerisindeki omega asitleri sayesinde damar koruyucu özellikte. Sebze çorbası üzerine balık ve yulaf ekmeğinden yerseniz mideye alınacak lif miktarını artırırsınız. İlk 7 dakika içerisinde doyarsınız.

-Kuru baklagil yemeği, bulgur pilavı veya erişte ve ayran: Kurubaklagilleri etsiz yapmak çok önemlidir. Çünkü 2 yüksek proteinli yiyeceği bir arada yemek sağlığı korumamaktadır. Kurubaklagilleri ekmekle de yememek gerekir. Kurubaklagilleri yüksek lifli besinlerden bulgur veya erişte ile yemek sağlıklıdır. Çünkü bu iki sağlıklı yiyecek bir araya geldiğinde hem et yemiş gibi iyi protein kaynağı yaratacak hem de yüksek düzeyde lif alımı yaparak midede hacim sağlayarak doygunluğu hızlandıracaktır. Ayran midede tokluğun daha uzun sürmesini sağlayan süper içeceklerden biridir.

-Muz ve yoğurt karışımı: Yoğurt sağlık için mucizevi bir besindir. Bağlıklı atıştırmalıklara en iyi örnek olan sağlıklı karbonhidrat ve kalsiyum kaynağı olan yoğurdun müthiş birleşimi midede doygunluğun sağlanmasına da yardımcı olur. Sindirim ve bağışıklık sistemi üzerinde olumlu etkileri olan yoğurdu muzla karıştırın. Ezilmiş muz ve yoğurt karışımınını buzdolabında birkaç saat bekletin. Gece yatmadan önce karışımı yiyin. Sabah yataktan kaltığınızda açlık hissetmeyeceksiniz.


Selahattin DÖNMEZ / Star Gazete

[email protected]

Tüp bebekte donmuş yumurta dönemi

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 15858 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim