• BIST 9524.59
  • Altın 2517.93
  • Dolar 32.597
  • Euro 34.6105
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 15 °C

Yediklerinizin güzelliğinize etkisini biliyor musunuz?

Yediklerinizin güzelliğinize etkisini biliyor musunuz?
Yapılan son araştırmalara göre tükettiğimiz besinler, sağlığımızı olduğu kadar güzelliğimizi de büyük ölçüde etkiliyor

Mesela parlak saçlar için fasulye yiyebilir, beyaz dişlere sahip olmak için elma tüketebilir, sağlıklı tırnaklar için yumurtadan yararlanabilirsiniz...


TERE OTU
Şişkinlikten kurtulun

Eğer, sabahları balon gibi şişen bir yüze sahipseniz bundan sonra yanınızda tere otu taşıyabilirsiniz. Çok güçlü bir antioksidan olan ve bol miktarda demir içeren tere, yüzdeki şişkinliği alıyor, gözeneklerin küçülmesini sağlıyor ve cilde sağlıklı bir parlaklık kazandırıyor. Tabii, düzenli olarak her gün tüketildiğinde.

ELMA
DAHA BEYAZ DİŞLER

Son zamanların en popüler işlemlerinden birisi; kuşkusuz diş beyazlatma. Oysa bazı beslenme uzmanları her gün düzenli olarak bir adet elma tüketen kişilerin, kısa bir süre sonra bu işlemi yaptırmış kadar beyaz ve lekesiz dişlere sahip olabileceğini iddia ediyor. Yaptıkları açıklamaysa şöyle; özellikle ısırarak yendiğinde dişin dış yüzeyine sürünen elma; kahve, çay ve kırmızı şarap lekelerini alıp götürüyor.

TAZE FASULYE
SAÇLARINIZI PARLATIN

Taze fasulyede silikon (tabii ki bildiğiniz silikonlardan değil) bulunduğunu biliyor muydunuz? Ve bol silikon tüketmek, etkisini en iyi saçlar üzerinde gösteriyor. Sadece dokuz ay içinde bukleleriniz dolgunlaşıp sağlıklı bir hal alabiliyor. Fasulyeyi sofradan eksik etmemek için geçerli bir neden.

KABAK ÇEKİRDEĞİ
SİVİLCELERİ SEÇİN

Her biri minicik birer çinko deposu olan kabak çekirdekleri, cildinizdeki sivilce ve siyah noktaların da en büyük düşmanları. Yapılan araştırmalara göre; akne problemi yaşayan pek çok kişide aynı zamanda çinko eksikliği bulunuyor. Tüketmeniz gereken doğru miktarsa; günde yaklaşık iki çorba kaşığı.

ISPANAK
GÖZLERİNİ Z PARL ASIN
Lutein isimli madde gözlerin daha büyük, daha parlak ve aklarının daha beyaz görünmesine yardımcı oluyor. Ve bu sihirli madde ıspanakta bulunuyor. Eğer gözlerinizin güzelliği sizin için önemliyse, ne yapın edin günde en az iki bardak dolusu ıspanak tüketmeye bakın. Eğer bu miktar sizin için çok fazlaysa, meyve suyunuzun içine biraz da sıkılmış ıspanak katmayı deneyebilirsiniz.

KETEN TOHUMU
KURU CİL DE ÇÖZÜM

Kuruyan cildin en iyi ilacı omega-3 yağlarıdır. Bunları almanın en kolay yoluysa tükettiğiniz besinler arasına keten tohumu yağını eklemek. Cildi besleyen ve nemlendiren bu yağı, her gün (yaklaşık bir çorba kaşığı olacak şekilde) salatanıza ya da yemeklerinize ekleyebilirsiniz.
(Cosmopolitan dergisi)

KİVİ
GENÇLİK İKSİRİ

Ajda Pekkan gibi sonsuz gençliğin sırrını bulan kadınlardan biri olmak istiyorsanız C vitamininden vazgeçmeyin. Ve elbette C vitamini deposu olan kividen... Böylece cildinizdeki kolajen üretimini tetikleyecek, uzun yıllar sağlıklı ve kırışıksız görünen bir tene sahip olabileceksiniz.

YUMURTA
TIRNAKLARI BESLEYİN

80'li yıllarda olduğu gibi uzun ve sivri tırnakların modası geri geliyor! Kendinizi bu trende hazırlamak ve tırnaklarınızı bir an önce güçlendirmek için kahvaltı sofralarında, haftada en az üç-dört yumurtaya mutlaka yer verin. Böylece bol miktarda biotin alabilecek ve hem güzelliğiniz hem de sağlığınız için çok iyi bir şey yapmış olacaksınız.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3558 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim