• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 20 °C

Yediklerinizle cinsel gücünüzü artırın

Yediklerinizle cinsel gücünüzü artırın
Muz, çikolata, bal ve çilek seks arzusunu artırırken, alkolün ise sanılanın aksine isteği artırıcı değil azaltıcı etkisi var...

BİR çok insan "Cinsel gücümü nasıl artırabilirim?" diye düşünür, bu insanların bir kısmı gerçekten eksik olan cinsel performansı arttırmak için çeşitli yöntemlere ihtiyaç duyarken bazıları da cinsel yaşamda daha iyi bir performansın sergilemek için çalışırlar. Cinsellik canlı bedenin yaşamda kalmasını sağlamak üremek için var olan bir dürtüdür. Bu dürtü temel ihtiyaçların yeterince sağlandığı ortamlarda daha güçlüdür. Yani düzenli uyku ve beslenme temel ihtiyaçlardır. Vücut enerji fazlasının bir kısmını cinsellikle boşaltmaktadır. 

DOĞRU MİKTARDA TÜKETMELİ

Bazı besinler enerji vererek cinsel isteği arttırırlar ama bunların azı karar çoğu zarardır. Cinsel gücü arttıracağım diye her önerilen şeyi abur cubur yemek kilo almanızdan, yağlanmanızdan, sağlığınızın bozulmasından başka bir işe yaramaz.Cinsel gücü arttıran en önemli şeyin aşk olduğunu unutmamak gerekir.

Afrodizyak, cinsel içgüdüleri uyararak aşırı istek duyulmasını sağlayan yiyecek, içecek ve ilaçlara verilen genel addır. Tüketilen birçok besinin afrodizyak - istek arttırıcı etkisi vardır. Bunlar cinsel güçten ziyade enerji verirler. Afrodizyak etkisi bilinen besinlerin faydalı olması için doğru miktarlarda tüketmek önemlidir.

ÇİLEK: E ve C vitamini içerir, sperm miktarını ve cinsel organlara giden kan dolaşımını hızlandırarak seks dürtüsünü artırır.Günde 1 kase  çilek yeterlidir. Alerjik bünyelerde sıkıntı yaratabilmektedir.

KAYISI: A vitamini ile magnezyum içeren kayısı düzenli olarak tüketilmelidir. Aynı zamanda sindirim sistemini düzenler

MUZ: Magnezyum deposudur , hem strese de iyi gelir, mutluluk hormonu diye bilinen endorfin sağlar, günde 1 adet muz cinsel yaşamda faydalıdır.

BAL: Hakiki bal gerçek bir enerji deposudur. Balın bir çok hastalığa da iyi geldiği bilinmektedir. Fazlası kan şeker düzeyini fazla artırarak uyku ve sıkıntı yaratır.

ÇİKOLATA: Çikolata da muz gibi serotonin seviyesini artırmakta ve mutluluk hissi vermektedir. Magnezyum, fosfor ve kafein içerir. Kadınlar öğrenilmiş duygu olarak erkeklere göre çikolataya daha duyarlıdırlar.

CANLILIK VE ENERJİ KAYNAĞI

Polen: Canlılık ve enerji kaynağı olarak yararları hekimlerce de kabul edilen polen (çicek tozu) erkeklerde prostat bozukluklarını, kadınlardaysa menapoz sorunlarını çözümlemek için kullanılır. Polenin yapısı incelendiğinde, belli ölçüde testosteron ve diğer cinsiyet hormonlarını içerdiği görülmüştür. Bu nedenle son yıllarda afrodizyak olarak kullanımı daha da yaygınlaşmıştır.

Antep FISTIĞI: Antep fıstığında E vitamini,protein,demir bulunuyor.E vitamini kalbe ve damarlara iyi geliyor.Ayrıca cinsel gücü arttırıcı etkisi de vardır.

FINDIK: Omega 3 yağ asit içeriği ile cinsel gücü arttıran en önemli kuruyemişler arasındadır.Günde 5-10 tane yeterlidir. Ceviz ve badem de gene cinsel gücü arttıran, kolestrolü düşüren faydalı kuruyemişlerdendir 

Yulaf ezmesİ: Hormonları düzenler ve vücut direncini artırır. Her sabah sütlü yulaf ezmesinin içine isterseniz ceviz, fındık, antepfıstığı koyabilirsiniz. Bu kuvvetli öğünle gününüzü daha kolay geçirebilirsiniz. Özellikle kadınlarda cinsel isteksizliği giderir.Sindirimi düzenler ve kolestrolü düşürür.

SarImsak: Sarımsağın vücut üzerine faydalı etkisi artık kesinkes kabul edilmiştir. Bazıları çiğ olarak yenilmesini önermektedir.Çiğ olarak yenilmesi sizin cinsel gücünüzü belki daha arttırabilir ama karşısındakinin cinsel isteğini kaçıracağı kesindir.

KUŞDİLİ: Tüm salgı bezlerini dengeli bir şekilde çalıştırır. Erkeklerde de kadınlarda olduğu gibi cinsel iktidarsızlığı giderir.

MAYDANOZ: Her öğünde azda olsa yenilmelidir. Ruhsal gevşemeyi sağlar,cinsel gücü arttırır

ZENCEFİL: Tüm vücudu uyararak bedenin ve zihnin çalışma gücünü arttırır.

GİNSENG: Çin'de binlerce yıldır ilaç yapımında kullanılan bu ot son yıllarda Batı'da çeşitli biçimlerde üretilmektedir. Genel bir uyancı olarak depresyonlara karşı ve enerji vermek amacıyla kullanılır.

REZENE: En eski afrodizyak maddelerden biri olan rezeneden çay da yapılabilmektedir. Afrodizyaklarda kullanılan, rezenenin tohumudur.

AYÇİÇEĞİ: Bol protein ihtiva eder fazla miktarda E vitamini vardır. İktidarsızlığa engel olur. Kalp ve sinir hastalıklarını önler. Cinsel arzuyu artırır.

ALKOL: Alkolün sanılanın tersine cinsel isteği artırıcı değil azaltıcı etkisi vardır. Beyinde yarattığı etki ile sosyal baskılardan kurtulmayı sağlayarak korku ve endişeyi azaltır.Daha cesaretlendirir, böylece cinsel kaygı ve korkular kaybolur.

Avokado: Seks hormonlarının üretimini hızlandırır. Temel yağ asitleri ve antioksidanlar içerir, sperm miktarında önemli artış sağlar.

ROKA: Yeşil sebzeler içinde bu anlamda en değerlisi rokadır. 

MEYAN KÖKÜ: Tıpta yaygın bir kullanım alanı olan bu bitkiden elde edilen tozun maden suyuna karıştırılmasıyla özellikle kadınlarda etkili olan bir afrodizyak elde edildiği söylenmektedir. Meyan kökünün kimyasal yapısıyla cinsiyet hormonları arasında bir benzerliğin bulunduğu saptanmıştır.

İSTİRİDYE: İçerdiği bazı aminoasitlerin cinselliği sağlayan hormonları tetiklediği görülmüştür. İstiridye dışında tüm deniz kabukluları ve deniz böcekleri de güçlü birir afrodizyaktır. 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5950 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim