• BIST 9079.97
  • Altın 2324.391
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.885
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 11 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 14 °C

Yedikule'ye 'Akciğer Nakil Ünitesi'

Yedikule'ye 'Akciğer Nakil Ünitesi'
Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne Akciğer Nakli Ünitesi açılacak.

 

Sağlık Bakanlığı Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 2011 yılından itibaren akciğer nakli yapılabilecek.

Yeni yılda eğitimlerini tamamlamış olan sağlık ekibiyle birlikte “Akciğer Nakli Ünitesi” de hastane içinde hizmete girecek. Yurt dışında yaklaşık 100 bin dolara mal olan ameliyatın, Türkiye’de 10 bin dolar tuttuğu, ameliyatın devlet hastanesinde yapıldığında sosyal güvencesi bulunan hastalar bu parayı da ödemediği belirtildi.

Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Sedat Altın, hastanelerinin 406 yatak kapasitesine sahip olduğunu, ancak içinde banyosu ve tuvaleti bulunan 200 nitelikli odanın yer aldığı bir ek binanın da hizmete girmek üzere olduğunu, uyku laboratuvarı, bronkoskopi ünitesi, yoğun bakım ve alerji ünitelerinde bulunan tüm cihazların son teknolojiye sahip olduğunu söyledi. Altın, ek binanın hizmete girmesiyle birlikte 4 olan ameliyathane sayısının 8’e, 10 yoğun bakım yatağının 32’ye yükseleceğini anımsatarak, hastanenin daha gelişmiş olması için yatırımların süreceğini anlattı.

Hastanelerinin son 4 yıl içinde Türkiye’de en fazla göğüs hastalıkları hastası tedavi eden kurum olduğuna dikkat çeken Altın “Yaklaşık 70 uzman hekim ve 32 asistan doktorumuzla 9 dahili 3 cerrahi şeflik olarak hastalarımıza hizmet veriyoruz. Hastanemizde özellikle kronik bronşit, astım, akciğer kanseri zatürre, pulmoner emboli denilen pıhtıya bağlı hastalıklar ve diğer interstisyel akciğer hastalıklar gibi nadir rastlanan hastalıklar gerek ayaktan gerekse yatırılmak suretiyle tedavilerini yapılıyor.  Yeni ünitelerimizde evde bakım hizmeti vermeye başladık. Hastanemizde yıllık yaklaşık 300 bin poliklinik, 17 bin yatan hastaya da yatarak tedavi hizmeti vermekteyiz ve yaklaşık 6 bin civarında da ameliyat gerçekleştiriyoruz” dedi.

2011 yılı içerisinde eğitimlerini tamamlamış olan sağlık ekipleriyle “Akciğer Nakli Ünitesini” faaliyete sokacaklarını vurgulayan Altın, “Yeni yılda akciğer nakline başlıyoruz. Akciğer nakli, ülkemizde yıllardır ihmal edilen bir konu. Türkiye’de yılda ortalama 300-400 hastaya akciğer nakli yapılması gerekiyor. Yurt dışında 100 bin dolara mal olan, parası olanların bile sıra gelmediği için hayatını kaybettiği akciğer nakli, Türkiye’deki maliyeti yaklaşık 10 bin dolar. Devlet hastanesinde yapıldığı için sosyal güvencesi olan hastalar, bu parayı da ödemiyor” diye konuştu.

İlaca dirençli vakaların daha uzun yatırılarak tedavi edilmelerinde başarı elde edildiğini dile getiren Altın, ayrıca hastanede akciğer kanserli hastaların ileri dönemde bronkoskopik işlemleri, endobronşial tedavileri denilen yöntemlerle lazer, Argon Kriyoterapi (Dondurarak Tedavi) diye isimlendirilen yöntemlerle hastaların rahat nefes almalarını sağladıklarını söyledi. Altın, hastanelerinde tüberküloz hastalarının ücretsiz muayene edildiğini, ayrıca Bütçe Uygulama Talimatındaki göğüs hastalıkları ve göğüs cerrahisinin işlem fiyatlandırılmalarının düşük olduğu eleştirisinde bulundu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2842 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim