• BIST 9560.85
  • Altın 2487.247
  • Dolar 32.5094
  • Euro 34.829
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 22 °C

Yeme alışkanlıkları

Yeme alışkanlıkları
Gıdalara karşı hassasiyet sorununa ise, Gıda İntoleransı Testi cevap buluyor… Kışın gelmesi ile birlikte sağlığı koruyabilmek adına yapılan her şey doğru mu?..

Gıdalara karşı hassasiyet sorununa ise, Gıda İntoleransı Testi cevap buluyor… Kışın gelmesi ile birlikte sağlığı koruyabilmek adına yapılan her şey doğru mu?

Vitamin olsun diye içtiğiniz bir bardak portakal suyu, lezzetine doyamadığınız ballı kaymaklı ekmekler ya da bir tabak nohut yemeği ile kışı hem sağlıklı hem de leziz geçirmek isterken fark etmeden sağlığınızı tehlike altına soktuğunuzu biliyor musunuz? İşte bu nedenle, merkezi İngiltere'de bulunan testler, gıda intoleransı analizlerini Türk beslenme alışkanlıklarına göre düzenlediği için sürekli yorgunluk, migren, sindirim sorunları ve kilo gibi sorunlarınıza çözüm getiriyor… Parmaktan alınan iki damla kan ile 221 farklı besinin intoleransına bakan test, örneğin, süt ürünlerini bir bütün olarak değil; keçi, inek, manda ve koyun sütü olarak ayırıyor. Böylece test edilen sütlerden birine karşı intoleransı çıkan bir kişi, sütün besin değerinden tamamen uzaklaştırılmamış oluyor.

YEME ALIŞKANLIKLARI
Türk yeme alışkanlıklarına göre seçilen bir diğer besinse makarna… Makarnanın içerisindeki durum buğdayı da, testin içerisindeki gıdalar arasında. Öte yandan, testte balıklara karşı intolerans da bütünüyle Türk yeme alışkanlıklarına göre düzenlenmiş durumda. Örneğin balık çeşitleri; hamsi, çinakop, çipura, vs… gibi gruplara ayrılıyor. Bu testle besin hassasiyetini ölçerken, pratik uygulaması ile sadece birkaç dakika içerisinde kesin sonuç veriyor. Ayrıca dünyanın ilk ve tek kişiye özel tek kullanımlık testi olması ile de farkını ortaya koyuyor. 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2689 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim