• BIST 9524.59
  • Altın 2492.107
  • Dolar 32.5437
  • Euro 34.7154
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 17 °C

Yeni bir tabip odası kuruldu

Yeni bir tabip odası kuruldu
Adana Osmaniye Tabip Odası olarak üyelerine hizmet veren Adana Tabip Odası, Osmaniye Tabip Odası'nın ayrılması ile sadece kendi üyelerine hizmet verecek.

Türk Tabipleri Birliği Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Dr. İsmail Bulca’nın gözetiminde bir araya gelen Adana Tabip Odası Başkanı Dr. Ali İhsan Ökten ve Genel Sekreter Dr. Ahmet Suntur ile Osmaniye Tabip Odası Başkanı Dr. M. Bengü Başlamışlı İmadoğlu ve Genel Sekreter Dr. Cumali Coşanoğlu oda devir teslim belgelerini imzaladı.

ADANA’DAN İKİ AYRILIK OLDU

Osmaniye Tabip Odası kurulup, Adana’dan ayrılmış olsa dahi her türlü destek ve yardıma hazır olduklarının ifade eden Adana Tabip Odası Başkanı Dr. Ali İhsan Ökten, “Adana’dan iki ayrılık oldu. Osmaniye Tabip Odasının ayrılması, bizim için duygusal anlamda zor bir ayrılış oldu. Osmaniye Adana’dan ayrılıp il olunca Tabip Odası'nın da tüzel olması kaçınılmazdı. Osmaniye Tabip Odası tüzel kişilik kazanmasıyla Adana Tabip Odasından ayrılarak Osmaniye Tabip Odası olarak Osmaniye’de yaşayan, çalışan hekimlere hizmete devam edecek. Biz Adana’dan Osmaniye’deki hekim arkadaşlarımıza her türlü bilgi ve çalışma akışımızı düzenli olarak aktarıyorduk. Etkinliklerimizin çoğunu Adana’da düzenlediğimizden Osmaniye’deki hekim arkadaşlarımız zaten yoğun olan iş yüklerinden fırsat bulup, Adana’ya kadar gelmekte zorlanıyordu. Bu durum bazı fırsatları kaçırmalarına neden oluyordu. Bizler Osmaniye’de bir dizi etkinlikler yaptık ama kendi zamanımızdan, işimizde imkanlarımızı zorlayarak yaptık. Yeni kurulan Osmaniye Tabip Odası'na hayırlı olsun diyor, başarılar diliyoruz” dedi.

BİZİ DESTEKLEYEN ADANA TABİP ODASINA TEŞEKKÜR EDİYORUZ

TTB’ye bağlı 66’ncı oda olduklarını belirten Osmaniye Tabip Odası Kurucu Başkanı Dr. M. Bengü Başlamışlı İmadoğlu ise “Yeni oluşumda her şeyin yolunda gitmesini umuyor, hepimize hayırlı olmasını diliyorum. Ayrılık burukluğunu ikinci kez yaşıyoruz. Daha önce il olmamız münasebetiyle Adana’dan ayrılmıştık. Şimdi de tabip odası olarak aynı hisleri yaşıyoruz. Bizim 80 nolu plakaya alışmamız uzun sürdü. Şimdi 66. oda olmaya alışacağız. Adana’da olduğu gibi Osmaniye’de de hekimleri bir araya getirmeye çalışacağız. Birbirini tanımayan hekim arkadaşlarımız var. Meslek örgütünün düzgün işleyebilmesi için hekimlerin bir araya gelmesi gerekiyor. Osmaniye Devlet Hastanesinde çalışan yaklaşık 140 hekim var ama sadece dokuz kişi odaya üye olmuş durumda. Bu anlamda ciddiyetle çalışıp, birleştirici olacağız. Şimdiden güzel bir ilgi ve kaynaşma oluştu. Bundan sonra sosyal etkinliklerimizi yaşama geçireceğiz. Adana TTB’ye bağlı en aktif odalardan biri. Adana dördüncü büyük il değil ama Adana Tabip Odası dördüncü büyük oda. Bizde bu hedefte yürümeye çalışacağız. Oda olmamız için bizlere yardım edip, destekleyen Adana Tabip Odası Yönetimi'ne çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

MÜCADELEMİZE KATKI BEKLİYORUZ

Osmaniye Tabip Odası'nın kuruluş çalışmalarını tamamladıklarını söyleyen Türk Tabipleri Birliği Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Dr. İsmail Bulca da şu ifadeleri kullandı:

“Adana ve Osmaniye Tabip Odalarının devir teslim işlemlerini bu gün tamamladık. Yeni kurulan Osmaniye Tabip Odasının TTB’nin, tabip odalarının ve hekimlerin yıllardır sağlıkta dönüşüm programına karşı, neoliberal politikalara karşı verdikleri mücadeleye katkı koyacağını umuyoruz. Beklentimiz bu mücadelenin daha da yayılarak Osmaniye Tabip Odasının diğer alanlarda da, diğer tabip odalarının vasıtasıyla da bu mücadelenin yayılmasına katkı sunmasını bekliyoruz.”

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2325 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim