• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 19 °C

Yeni doğan bebeklere pudra zararlı

Yeni doğan bebeklere pudra zararlı
Denizli Devlet Hastanesi Çocuk Hastalıkları ve Sağlığı Uzmanı Dr. Önder İnan, yeni doğan bebeklerde en çok karşılaşılan problemlerden biri olan pişikte pudra kullanmanın, daha çok artırdığını söyledi.

Pişiğin her üç yeni doğan bebekten birinde görüldüğünü ifade eden Dr. İnan, oluşmasının temel sebebini cildin tahriş olması şeklinde açıkladı.

Çocuk bezinin uzun süre değiştirilmemesinin de pişiği tetiklediğini anlatan İnan, “Bebeğin hassas cildine temas eden bezinin uzun süre değiştirilmemesi ve oluşan ıslaklık, beslenme düzenindeki değişiklikler, ilaç kullanımı, cildin temizlenmemesi ve alt temizliğinde kullanılan sabunlar, pişik riskini tetikler.

Önlemenin en etkili yolu, alt bezinin kapladığı alanı her zaman temiz, kuru ve serin tutmaktır.” dedi.

Pudra kullanımının pişik vakalarını arttırdığına dikkat çeken Önder İnan, “Bebek pudralarının suyu çekme özelliği olduğundan, ciltteki nemi de hapsederek pişiği arttırdığı için hekimler olarak önermiyoruz.

Pişik vakalarında bir uzmana danışmak, her zaman sağlıklı çözüme ulaşmayı sağlayacaktır.” şeklinde konuştu.

Pişik konusunda ebeveynlere önemli görevler düştüğünü vurgulayan Dr. İnan, “Bebeğinizin alt bezini saatte bir kontrol edin ve ıslandığı zaman hemen değiştirin. Değiştirirken de bebeğin altını dikkatli temizleyin.

Temizlikte ılık, çok hafif sabunlu ya da duru su kullanın. Bezini değiştirdikten sonra altının iyice kuru olduğundan emin olun. Alt bezinin üzerine sentetik giysiler giydirmeyin.” dedi.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 7136 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim