• BIST 9524.59
  • Altın 2487.649
  • Dolar 32.4801
  • Euro 34.6771
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 18 °C

Yeni şehir hastaneleri geliyor

Yeni şehir hastaneleri geliyor
15 şehir hastanesi ile ilgili protokolün tamamlandığını belirten Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Yaklaşık 30 veya 35 yeni şehir hastanemizin projelendirme ve ihale süreçlerini de bu yıl içinde tamamlamayı hedefliyoruz" dedi.

Ağrı'da gezi ve incelemelerde bulunan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yapımı devam eden şehir hastanesi inşaatını gezerek bilgi aldı. Bir gazetecinin, "Şehir hastaneleri hangi aşamada?" sorusu üzerine Müezzinoğlu, "15 şehir hastanemizin imzalarını, protokol ve ek sözleşmelerini geçtiğimiz hafta bitirdik. Şehir hastanelerinin, uluslararası finansman, hukuk ve işletme boyutlarıyla alakalı 29 ek sözleşmeyi de tamamladık" diye konuştu.

Bir veya 2 ay içerisinde finansmanların da çözüleceğini belirten Müezzinoğlu, şunları söyledi: "Şehir hastanelerimiz haziran sonu itibarıyla verdikleri taahhütlere uyacak şekilde, ortalama 30 aylık taahhütleri var, 30 ay sonunda, bugün itibarıyla baktığımızda da yaklaşık 2,5-3 yıl sonra da biz bu 15 şehir hastanemize, 24 bin yatak kapasiteli hastanelerimize kavuşmuş olacağız. Yaklaşık 30 veya 35 yeni şehir hastanemizin projelendirme ve ihale süreçlerini de bu yıl içinde başlayıp tamamlamayı hedefliyoruz."

Bakan Mehmet Müezzinoğlu, Ağrı'dan Erzurum'a hasta sevki olup olmayacağı yönündeki soru üzerine "Tıpta sevk sıfıra inmez. Bugün bizim Tekirdağ'daki bir evladımız, Refiye kızımız, Amerika'da. Bir evladımız akciğer nakli için Avustralya'da, dolayısıyla tıbbın öyle istisnai durumları vardır ki bazen Ankara gerekir, bazen İstanbul, bazen de yurt dışı, uluslararası gerekir" dedi.

Sağlık hizmetlerinin yüzde 99'unun Ağrı'da vatandaşa sunulacağını vurgulayan Müezzinoğlu, "Allah göstermesin bazen ilik nakli için İzmir gerekir, karaciğer nakli için Malatya gerekebilir. Dolayısıyla bu tür hadiselerde sıfır nakil diye bir şey olmaz" ifadesini kullandı.

TAKIM ELBİSE SÖZÜ

Ağrı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ni inceleyen Müezzinoğlu, Abide Mahallesi'ndeki bir kahvehanede vatandaşların sorunlarını ve taleplerini dinledi. Bakan Müezzinoğlu, 18 yıldır sigara içtiğini söyleyen Bişar Aydın'a sigarayı bırakmasını tavsiye etti.

Aydın'dan sigara paketini isteyen Müezzinoğlu, sigarayı bırakması halinde Aydın'a takım elbise sözü verdi. Müezzinoğlu cebinden çıkardığı not kağıdını AK Parti Ağrı Milletvekili Fatma Salman'a vererek, Bişar Aydın'ın iletişim bilgilerini yazmasını istedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3917 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim