• BIST 9117.42
  • Altın 2324.394
  • Dolar 32.3814
  • Euro 35.0286
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 25 °C

Yeni SSK yasası ile kaliteli hizmet mümkün değil

Yeni SSK yasası ile kaliteli hizmet mümkün değil
 SSK'nın özel hastanelere ödediği bedelle kaliteli bir hizmetin verilmesinin mümkün olmadığına dikkat çeken İzmir Şifa Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Opr. Dr. Mahmut Akdoğan, SSK'lı hastalardan talep edilen farkı yüzde 30'la sınırlandırılmas

 SSK'nın özel hastanelere ödediği bedelle kaliteli bir hizmetin verilmesinin mümkün olmadığına dikkat çeken İzmir Şifa Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Opr. Dr. Mahmut Akdoğan, SSK'lı hastalardan talep edilen farkı yüzde 30'la sınırlandırılmasını eleştirdi.

Şifa Hastaneler Grubu, düzenlediği iftarla İzmir protokolü ile sağlık sektörü yönetici ve çalışanlarını bir araya getirdi. Bornova Şifa Hastanesi binasında gerçekleştirilen iftar yemeğine İzmir Valisi Cahit Kıraç, Aydın Valisi Mustafa Malay, Ak Parti İzmir Milletvekili İsmail Katmerci, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş ve çok sayıda davetli katıldı. Büyük ilgi gören iftar programında konuşan Şifa Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Akdoğan, sağlık sektöründe birinci döneminde devrim niteliğinde reformlar yapan Ak Parti Hükümeti'nin ikinci döneminde SSK'lı hastalardan talep edilen farka yüzde 30 sınırlaması getirerek özel hastaneleri zor durumda bıraktığını söyledi.

 

YANLIŞLIĞIN GİDERİLECEĞİNE İNANIYORUZ

 

SSK'nın verdiği bedelle kaliteli bir hizmetin verilmesinin mümkün olmadığına dikkat çeken Opr. Dr. Mahmut Akdoğan, devletin özel hastanelerden sağlık hizmetini 3'te 1 oranında daha avantajlı aldığının da altını çizerek, "Biz dahil pek çok özel hastane SSK ile anlaşmasını yenileyemedi veya iptal etmek zorunda kaldı. Çalışma Bakanı Faruk Çelik'le İzmir ziyaretlerinde görüştük ve sıkıntılarımızı paylaştık. Kendileri bizi olumlu karşıladılar. Yanlış hesabın Bağdat'tan döneceğine ve bu yanlışlığın giderileceğine inanıyoruz" dedi. İzmir Valisi Cahit Kıraç ve Aydın Valisi Mustafa Malay da konuşmalarında Şifa Hastaneler Grubu'nun son teknolojiye sahip altyapısı ile sağlık alanında başarılı bir hizmet yürüttüğüne dikkat çekerek, Opr. Dr. Mahmut Akdoğan'a teşekkür ettiler. Ak Parti İzmir Milletvekili İsmail Katmerci ise konuşmasında Ak Parti hükümetinin rekabet ortamında vatandaşlara daha ucuz sağlık hizmeti sunma gerekçesi ile bir takım kararlar ve sınırlamalar getirdiğini savundu.

YENİ ŞAFAK

Bu haber toplam 2218 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim